Breaking news

Συμβολαιογράφοι
A

Από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, οι συμβολαιογράφοι όλης της χώρας θα είναι σε επ'αόριστον αποχή από τα καθήκοντα τους, σχετικά με το ζήτημα της μεταβίβασης ακινήτων.

Ειδικότερα, η εν λόγω απόφαση των συμβολαιογράφων λήφθηκε από την γενική συνέλευση τους, με βασικό αίτημα την απόσυρση του «Ηλεκτρονικού Φακέλου Μεταβίβασης Ακινήτων», που πρόκειται να εφαρμοστεί από τον Ιανουάριο του 2024, καθώς αναγνωρίζουν μόνο το το έντυπο συμβόλαιο και τη δια ζώσης υπογραφή.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, απάντησε στις αντιδράσεις μέσω σχετικής δημοσίευσης του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η δημιουργία του ηλεκτρονικού φακέλου θα δώσει τέλος στην πολύμηνη ταλαιπωρία των πολιτών, καθώς πρόκειται να απλοποιηθεί η διαδικασία και θα χρειάζεται μόνο μία μέρα για την ολοκλήρωση τους.

Οι συμβολαιογράφοι από την άλλη, είναι αδιάλλακτοι και υποστηρίζουν ότι οι συμφωνίες δεν μπορούν να αποδοθούν ηλεκτρονικά, με την επανεξέταση του ζητήματος να αναμένεται στις 4 Δεκεμβρίου.

Η ανάρτηση του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνου Κυρανάκη:

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις