Breaking news

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Βροχές και στην Αττική
A

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 9 Νοεμβρίου, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Ειδικότερα, νέο καιρικό σύστημα από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει αρχικά τα δυτικά, βαθμιαία κατά τόπους τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και κυρίως τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές.

Συγκεκριμένα από την κακοκαιρία θα επηρεαστούν:

  • Μέχρι τις πρωινές ώρες το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος.
  • Από τις πρώτες πρωινές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες το νότιο Ιόνιο, η δυτική Στερεά, η δυτική και η νότια Πελοπόννησος, τα Κύθηρα και η δυτική Κρήτη. Πιθανώς πρόσκαιρα να επηρεαστούν η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια, οι Σποράδες και η Θράκη.
  • Από τις πρωινές μέχρι τις βραδινές ώρες οι Κυκλάδες (κυρίως οι κεντρικές και νότιες), το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ 

Νεφώσεις με τοπικές βροχές που από τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές, θα σημειωθούν στην Αττική, με σταδιακή βελτίωση να αναμένεται από νωρίς το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες και σταδιακά, από τις μεσημβρινές ώρες, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με βόρειους βορειδυτικούς ανέμους 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ μεταβλητοί ασθενεί, με θερμοκρασίες από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο, Τρίτη 14 Νοεμβρίου

Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές, με την ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες να είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 24 και στο νότιο Αιγαίο τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου

Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στην Ήπειρο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες παροδικές νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Πέμπτη, 16 Νοεμβρίο

Σχεδόν αίθριος καιρός με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου

Αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε live την εξέλιξη του καιρού

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις