Breaking news

ilektriko-leoforeio.jpg
A

Ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς βρέθηκε στην Κίνα, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Yutong International Holding», για να δώσει το «πράσινο φως» στην παραγωγή των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων που θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Κατά την επίσκεψή του ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι έλεγχοι ποιότητας των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων, που θα ενισχύσουν τον στόλο των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Στα πλαίσια της επίσκεψης ολοκληρώθηκαν έλεγχος του πρότυπου λεωφορείου και των παρελκόμενων συσκευών, δηλαδή του φορτιστή και της κινητής μονάδας έκτακτης φόρτισης, ώστε να διαπιστωθεί αν πληρούν τις προδιαγραφές του διαγωνισμού, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν την Τρίτη, 07 Νοεμβρίου και συμπληρώθηκαν τα σχετικά πρωτόκολλα επιθεώρησης του λεωφορείου, με τα οποία εκκινεί η μαζική παραγωγή των οχημάτων.

Ακόμη, την προηγούμενη Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2023, συζητήθηκε η πορεία ολοκλήρωσης των συμβατικών υποχρεώσεων για την έγκαιρη προμήθεια των λεωφορείων και επιβεβαιώθηκε ότι παραμένουν σταθερά τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε στο Πεκίνο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας με τη Διοίκηση του κινεζικού ομίλου, «Yutong».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις