Breaking news

ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΙΚΑ
A

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται σήμερα, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, σχετικά με την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, η οποία έχει καταγγείλλει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια πρωτοχρονιάτικου πάρτι.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το MEGA, υπάρχουν δύο νέες καταγγελίες που αφορούν σε πρόσωπο εμπλεκόμενο στην υπόθεση.

Η πρώτη φέρεται να έγινε από γυναίκα που ζει στην Αθήνα και η οποία φέρεται να κατέθεσε πως έπεσε κι εκείνη θύμα βιασμού το 2016 από πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα. Η κοπέλα πήγε, μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη όπου και κατέθεσε στην Ασφάλεια, συνοδεία της μητέρας της και της δικηγόρου της.

Η δεύτερη καταγγελία στην οποία ονοματίζεται το ίδιο πρόσωπο φέρεται να αφορά περιστατικό που σημειώθηκε το 2017 όταν ο εμπλεκόμενος στην καταγγελία του βιασμού της Γεωργίας Μπίκα φέρεται να κάλεσε 30χρονη σε κέντρο της Θεσσαλονίκης, με την ίδια να βρίσκεται λίγη ώρα αργότερα στο αυτοκίνητό του για να πάνε σε κάποιο άλλο μαγαζί. Όπως ανέφερε η κοπέλα, στη συνέχεια έχασε τη μνήμη της και βρέθηκε σε ένα άγνωστο στην ίδια σπίτι με αυτό το άτομο. Η κοπέλα τού ζήτησε εξηγήσεις, δεν τις πήρε, και πήρε μια φίλη της να πάει να την πάρει. Σημειώνεται ότι η 30χρονη δεν θέλει να πάει στις Αρχές, γιατί δε θέλει να αποκαλυφθεί το όνομά της.

Σήμερα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων

Θέμα ωρών θεωρείται η παράδοση του τελικού πορίσματος των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης στις ανακριτικές αρχές, καθώς εκτός απροόπτου, το πολυαναμενόμενο e-mail από την Ελβετία στο Εργαστήριο Τοξικολογίας του ΑΠΘ αναμένεται να σταλεί σήμερα το πρωί.

Παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα αναμένονταν έως την Παρασκευή, ορισμένες αγκυλώσεις και λεπτομέρειες που έκριναν οι ειδικοί στην Ελβετία οδήγησαν στην εκ νέου καθυστέρηση των τελικών αποτελεσμάτων.

Υπενθυμίζεται πως στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου ολοκληρώθηκαν άμεσα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, οι οποίες και αφορούν όλες τις ναρκωτικές ουσίες που είναι γνωστές στην Ελλάδα. Ακόμη και αν τα αποτελέσματα από τη Βέρνη για κάποιον λόγο καθυστερήσουν, στην ανακρίτρια θα παραδοθεί η τελική έκθεση με τα αποτελέσματα του ελληνικού εργαστηρίου. Στη Βέρνη εστάλησαν δείγματα των ούρων της 24χρονης για να εντοπιστεί η ποσότητα αλκοόλης αλλά κυρίως για να εντοπιστεί η ύπαρξη ή μη συγκεκριμένων μεταβολιτών και συνθετικών ναρκωτικών ουσιών που έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες στην παράνομη αγορά και δεν μπορούν να αναγνωριστούν από το εργαστήριο του ΑΠΘ.

Ειδικότερα, οι ουσίες αυτές, τις οποίες αναζητά το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης είναι άγνωστης δομής. Όμως, το Ινστιτούτο έχει παραλάβει ορισμένα μηχανήματα που μπορούν να προσδιορίζουν και να ανιχνεύουν συνθετικές ουσίες άγνωστης δομής, που έχουν πρωτοκυκλοφορήσει στην αγορά τους τελευταίους δύο με τρεις μήνες. Στο εργαστήριο αυτό μπορεί να ταυτοποιηθεί μία ουσία χωρίς κάποιο δείγμα. Αντίθετα, στο εργαστήριο του ΑΠΘ, προκειμένου να γίνει οποιαδήποτε ανάλυση είναι κρίσιμο να είναι γνωστή η βασική δομή της κάθε ναρκωτικής ουσίας.
 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις