Breaking news

estiasi epixeiriseis
A

Σε μερική αποκλιμάκωση των μέτρων που ισχύουν για τον κορονοϊό προχωράει από σήμερα η Κυβέρνηση με στόχο την τόνωση της οικονομίας, ιδιαίτερα των καταστημάτων εστίασης που είδαν τον τζίρο τους να κάνει κατακόρυφη «βουτιά» τον Ιανουάριο λόγω τόσο της απαγόρευσης της μουσικής όσο και της τήρησης του νυχτερινού ωραρίου.

Συγκεκριμένα, από σήμερα, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου και ώρα 06:00 το πρωί επανέρχεται η μουσική στους χώρους εστίασης και διασκέδασης και απελευθερώνεται το ωράριο που επέβαλε το κλείσιμο όλων των μαγαζιών στις 12 τα μεσάνυχτα.

Ωστόσο, παραμένει η καθήμενη διασκέδαση ενώ συνεχίζει να ισχύει και το μέτρο σύμφωνα με το οποίο επιτρέπονται έως 6 άτομα ανά τραπέζι.

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά την ανακοίνωση της χαλάρωσης των μέτρων, η επιτροπή εισηγήθηκε την αποκλιμάκωση των μέτρων και η κυβέρνηση την υιοθέτησε καθώς μειώνονται τα κρούσματα τον τελευταίο καιρό και η πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας, αν και παραμένει, δείχνει ότι το ισοζύγιο εισιτηρίων/εξιτηρίων από τα νοσοκομεία δεν βρίσκεται σε ανησυχητικό βαθμό.

Να σημειωθεί ότι όσον αφορά την πληρότητα στα γήπεδα, παραμένει ως έχει, δηλαδή σε ποσοστό 10% επί της χορητικότητας των γηπέδων. Ωστόσο το μέτρο αναμένεται να επανεξεταστεί και πάλι μέσα στην εβδομάδα.

Τα μέτρα παραμένουν σε ισχύ

Να σημειωθεί ότι τα υπόλοιπα μέτρα κατά του κορονοϊού που είχε λάβει η κυβέρνηση θα συνεχίσουν να είναι σε ισχύ και μετά τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου και ώρα 06:00 το πρωί. Αναλυτικά τα μέτρα που συνεχίζουν να ισχύουν είναι τα εξής:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (KN95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα (χειρουργική ή υφασμάτινη) για την είσοδο σε υπεραγορές, σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Σύσταση για μάσκες υψηλής προστασίας ή η διπλή μάσκα όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Στα γήπεδα, επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων σε ποσοστό 10%, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.
  • Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων καθώς και στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων το επισκεπτήριο επιτρέπεται μόνο με PCR test 48 ωρών.
  • Τηλεργασία στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα όσο και στις ιδιωτικές εταιρείες έως και το 50%, αλλά και κυλιόμενο ωράριο, όπου είναι δυνατόν να εφαρμοστεί
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις