Breaking news

Καιρός: Συναγερμός για τη νέα κακοκαιρία τύπου «Π» – Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες
A

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, που εκδόθηκε την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023, στις 13:00, εξακολουθεί να ισχύει ως έχει, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει επιδείνωση στις περισσότερες περιοχές της χώρας, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «Π», από σήμερα αργά το απόγευμα, έως και το μεσημέρι της Κυριακής 5 Νοεμβρίου, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα βορειοδυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά, τα βόρεια με επέκταση των φαινομένων προς τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από σήμερα, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου από αργά το απόγευμα στην περιοχή της Κέρκυρας-Παξών και από τις βραδινές ώρες στην Ήπειρο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική Στερεά.

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, ο καιρός θα είναι βροχερός με καταιγίδες από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία, ενώ τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τέλος, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου αναμένονται καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με τους ανέμους νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ, να πνέουν στο Αιγαίο, από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, μέχρι αργά το απόγευμα.

Ο καιρός σήμερα στην Αττική

Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν προβλέπονται σήμερα στην Αττική, με τους ανέμους να πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται και στη Θεσσαλονίκη, που βαθμιαία θα πυκνώσουν, με  μεταβλητούς ανέμους 3 με 4 και από τις μεσημβρινές ώρες νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Live η πορεία της κακοκαιρίας

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις