Breaking news

Κλοπές θρησκευτικών εικόνων
A

«Ριφιφί» με λεία επτά εκκλησιαστικές εικόνες και ξυλόγλυπτα βημόθυρα αρχαιολογικής αξίας εντοπίστηκαν από την αστυνομία σε ιερά μονή στην Αττική.

Έπειτα από εισαγγελική παρέμβαση, το τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής διεξήγαγε στοχευμένη έρευνα σε σε ιερά μονή της Αττική.

Συγκεκριμένα, εντόπισε τρείς εκκλησιαστικές εικόνες, οι οποίες είχαν κλαπεί από άλλη ιερά μονή της επαρχίας το 2022.

Οι εικόνες που αναζητούνταν εντοπίστηκαν στο αρχονταρίκι, ενώ βρέθηκαν ακόμη 4 εικόνες και ξυλόγλυπτα βημόθυρα, τα οποία ταυτοποιήθηκε ότι έχουν κλαπεί προ ετών από μονές και ναούς της επαρχίας.

Τόσο οι εικόνες, όσο και τα λοιπά εκκλησιαστικά αντικείμενα που κατασχέθηκαν, μεταφέρθηκαν στην έδρα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής και οι αρμόδιοι αρχαιολόγοι διαπίστωσαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τέλος, σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας, συμμετείχε κλιμάκιο αρχαιολόγων με ειδικότητα στη Βυζαντινολογία του Τμήματος Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις