Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

«Ανοίγουν» αύριο, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Κάλυψη» στη Θεσσαλονίκη, μέσω του οποίου προσφέρεται δωρεάν στέγαση για τρία έτη σε οικονομικά νέους 25-39 ετών.

Ειδικότερα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης καλεί άτομα ηλικίας 25 έως 39 ετών, οι οποίοι περιλαμβάνονται στις ωφελούμενες μονάδες Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος κατά τον μήνα Μάρτιο του 2023 και κατοικούν εντός του Δήμου Θεσσαλονίκης να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα Κάλυψη.

Σημειώνεται ότι στην αίτηση συμπληρώνονται τα μέλη του νοικοκυριού που θα διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη στο πλαίσιο του προγράμματος.

Προϋποθέσεις 

Οι αιτούντες και τα υπόλοιπα μέλη του νοικοκυριού θα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις για να ενταχθούν στο πρόγραμμα: 

  • Δεν έχουν ιδιόκτητη πρώτη κατοικία.
  • Η εγκεκριμένη αίτηση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα έχει υποβληθεί για τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Κριτήρια 

Ο αιτών και τα υπόλοιπα μέλη του νοικοκυριού που πληρούν τα ως άνω κριτήρια μοριοδοτούνται, μεταξύ των νοικοκυριών που υποβάλλουν αίτηση στον Δήμο, με βάση
τα κάτωθι κριτήρια:

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

1

Πολύτεκνες οικογένειες

10

2

Τρίτεκνες οικογένειες

9

3

Άτομα με Αναπηρία (67% και άνω)

8

4

Νοικοκυριά στα οποία έχει κοινοποιηθεί εκτελεστή δικαστική απόφαση

έξωσης από ενοικιαζόμενη κατοικία ή διαταγή απόδοσης μισθίου

7

5

Μονογονεϊκές οικογένειες

6

6

Οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά

5

7

Άνεργοι εγγεγραμμένοι στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης

4

8

Άτομα ή οικογένειες που φιλοξενούνται σε δομές φιλοξενίας γυναικών

θυμάτων βίας

3

9

Άτομα ή οικογένειες που φιλοξενούνται ως μέλη σε νοικοκυριά του ΕΕΕ

2

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

Μαζί με την αίτηση, οι αιτούντες θα πρέπει να καταθέσουν στους Δήμους τα παρακάτω δικαιολογητικά: 

  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για τα νοικοκυριά των κατηγοριών 1, 2 και 6 του άρθρου 4. Επιπρόσθετα, για τις μονογονεϊκές οικογένειες αποδεικτικά ότι πληρείται το κριτήριο της μονογονεϊκότητας, βάσει των οριζόμενων στο άρθρο 2 της υπ’ αρ. 53923/23-7-2021 κυα (ΦΕΚ Β’ 3359).
  • Απόφαση πιστοποίησης αναπηρίας από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) για νοικοκυριά της κατηγορίας 3 του άρθρου 4.
  • Αντίγραφο της εκτελεστής δικαστικής απόφαση έξωσης ή διαταγή απόδοσης μισθίου για νοικοκυριά της κατηγορίας 4 του άρθρου 4.
  • Εγγραφή στο μητρώο ανέργων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ), σύμφωνα με πληροφορίες του proson σε ισχύ την ημερομηνία υποβολής αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα για τα νοικοκυριά της κατηγορίας 7 του άρθρου 4.
  • Η βεβαίωση φιλοξενίας από δομή φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας για τα άτομα ή οικογένειες της κατηγορίας 8 του άρθρου 4.

Υποβολή αιτήσεων 

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτηση μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είτε ηλεκτρονικά στο [email protected] (Γενικό Πρωτόκολλο) είτε στα ακόλουθα σημεία εξυπηρέτησης:

  • στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Μοναστηρίου 53-55, 1ος και 2ος όροφος (2313318932)
  • στο Κέντρο Κοινότητας Ανατολικού Τομέα: Κλεάνθους 57-Λαμπράκη (Τούμπα) (τηλ. 2313318560)
  • στο Κέντρο Κοινότητας Δυτικού Τομέα: Ειρήνης 4 (Βαρδάρης) (τηλ.2313318531)
  • στο Κέντρο Ένταξης Μεταναστών: Μοναστηρίου 93Β, 1ος όροφος (τηλ. 2313318646 και 2313318647) εξυπηρετούνται οι μετανάστες-πρόσφυγες

Προθεσμία  υποβολής αιτήσεων 

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής θα «ανοίξει» αύριο, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου και θα «κλείσει» την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023.

Διαβάστε την πρόσκληση σε ωφελούμενους, εδώ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις