Breaking news

ΑΣΕΠ 5Κ/2023: Καθοδόν η προκήρυξη για 750 προσλήψεις στην Υγεία
A

Στη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση η 16χρονη κοπέλα που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής με την αστυνομία, το βράδυ του Σαββάτου στο Νέο Ηράκλειο.

Το χρονικό του τραυματισμού 

Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η ανήλικη ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής εκδήλωσης.

Πιο συγκεκριμένα, επεισόδια ξέσπασαν μετά τη μια τα ξημερώματα στο Νέο Ηράκλειο κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συναυλίας. Ομάδα ατόμων κινήθηκε εναντίον αστυνομικών και ακολούθησαν επεισόδια. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων η ανήλικη δέχθηκε επίθεση από άνδρες της ΟΠΚΕ, σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί, με συνέπεια τον τραυματισμό της. Η ανήλικη, που σύμφωνα με πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης τραυματίστηκε στο κεφάλι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Οι δηλώσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Από την πλευρά τους, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι δεν υπήρξε ξυλοδαρμός από άντρες της ΟΠΚΕ, αλλά ότι ο τραυματισμός προήλθε από πέτρα που δέχτηκε η 16χρονη στο κεφάλι.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το απόγευμα του Σαββάτου,στις 7:30, ήταν προγραμματισμένη αντιφασιστική συναυλία στο Θεατράκι στο Νέο Ηράκλειο. Περίπου στις 20:20 ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε άνδρες της ΟΠΚΕ με πέτρες και μπουκάλια και ρόπαλα. Οι αστυνομικοί «απεγκλωβίστηκαν από το σημείο κάνοντας χρήση δακρυγόνων».

Οι αστυνομικοί φέρονται να εντόπισαν την κοπέλα πεσμένη στον δρόμο με αίματα. Τότε ξεκίνησε νέος γύρος επεισοδίων. Από το σημείο μεταφέρθηκε με συνοδεία περιπολικού η ανήλικη στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι. Οι αστυνομικές δυνάμεις «απάντησαν» στους αγνώστους κάνοντας χρήση χημικών. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία η κατάσταση αποκλιμακώθηκε περίπου στις 3.30 τα ξημερώματα.

Μόλις γνωστοποιήθηκε ο τραυματισμός της 16χρονης ξέσπασαν επεισόδια στα Εξάρχεια, την Πάτρα και άλλες περιοχές της χώρας, ως αντίδραση.

Την έρευνα για το γεγονός έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια, ενώ αστυνομικοί αναζητούν οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες της περιοχής ώστε να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες τραυματισμού της 16χρονης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα μέσα, μετά την αντιφασιστική πορεία και τα επεισόδια σε συλλήψεις.

Η κατάσταση της 16χρονης

H 17χρονη κοπέλα έχει κάταγμα στο ινιακό οστό και αιμάτωμα στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε μονάδα αυξημένης φροντίδας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open: «Από το υπουργείο Υγείας και το νοσοκομείο συγκεκριμένα που νοσηλεύεται η 17χρονη, το κορίτσι έχει κάταγμα στη βάση του κρανίου και αιμάτωμα. Δεν είναι διασωληνωμένη. Δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον. Είναι πολύ σοβαρά, ενδέχεται να χρειαστεί επέμβαση, κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που ανέλαβε να εξετάσει το περιστατικό, τα τραύματά της δεν συνάδουν με χτύπημα από μέσα η άλλο αντικείμενο. Η εικόνα είναι ότι χτύπησε από πτώση και στη συνέχεια την πάτησαν, υποστηρίζει ο ιατροδικαστής.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις