Breaking news

Βενιζέλειο Νοσοκομείο
A

«Ακέφαλο» έμεινε και πάλι το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης, μετά την παραίτηση του Διοικητή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανέλαβε καθήκοντα μία εβδομάδα πριν, μετά την «καρατόμηση» του προηγούμενη διοικητή, και της αναπληρώτριας διοικήτριας του νοσοκομείου, με απόφαση του υπουργού Υγείας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο παραιτηθείς Διοικητής του νοσοκομείου, στην επιστολή παραίτησης του, εξήγησε τον λόγο που οδηγήθηκε αυτήν την απόφαση. Ειδικότερα, ανέφερε ότι ο λόγος της συγκεκριμένης απόφασης του είναι οι συνεχιζόμενες μετακινήσεις παθολόγων του Βενιζελείου στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, για να καλυφθούν οι εφημερίες, κατάσταση για την οποία έχει εκφράσει την αντίθεσή του.

«Όπως είναι γνωστό, έχει εκφραστεί με προηγούμενο έγγραφο μου, η υπηρεσιακή μου άποψη (απότοκος 25ετούς θητείας ως ειδικευμένου ιατρού στο ΕΣΥ) ότι οι συνεχιζόμενες μετακινήσεις ιατρών Παθολόγων από το Νοσοκομείο μας σε άλλα νοσοκομεία δημιουργούν επιπλέον αποσταθεροποιητικές εστίες στην ήδη επιβαρυμένη συγκυριακή κρισιμότητα που βρίσκεται το Νοσοκομείο μας» τόνισε.

Η επιστολή της παραίτησης

Πιο αναλυτικά, η επιστολή παραίτησης του έχει ως εξής: 

«Αξιότιμε κε Υπουργέ και Διοικητά της 7ης ΥΠΕ,

Σήμερα έγινα αποδέκτης γραπτού αιτήματος για να υποδείξω όνομα ιατρού ειδικευμένου Παθολόγου για εφημεριακή κάλυψη της Παθολογικής κλινικής του ΓΝ Ρεθύμνου.

Έχοντας απόλυτη επίγνωση των θεσμικών μου υποχρεώσεων έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση της 7ης ΥΠΕ για να με μετακινήσει ως Παθολόγο στο ΓΝ Ρεθύμνου για να επιτελέσω την εν λόγω εφημερία.

Όπως είναι γνωστό, έχει εκφραστεί με προηγούμενο έγγραφο μου (Αρ. πρωτ. 29777/23-10-23) η υπηρεσιακή μου άποψη (απότοκος 25ετούς θητείας ως ειδικευμένου ιατρού στο ΕΣΥ) ότι οι συνεχιζόμενες μετακινήσεις ιατρών Παθολόγων από το Νοσοκομείο μας σε άλλα νοσοκομεία δημιουργούν επιπλέον αποσταθεροποιητικές εστίες στην ήδη επιβαρυμένη συγκυριακή κρισιμότητα που βρίσκεται το Νοσοκομείο μας.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας καταθέτω την παραίτηση μου από την θέση του Διευθυντού Ιατρικής Υπηρεσίας και του εκτελούντος χρέη Διοικητή του Νοσοκομείου.

Με τιμή

Ο εκτελών χρέη Διοικητή
Δρ Χαράλαμπος Λυδάκης
Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας
Προϊστάμενος Διευθυντής της Β ́ Παθολογικής κλινικής».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις