Breaking news

Ελλας
A

Μία πρωτοφανής ανακοίνωση για την απαγόρευση κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης «φιγουράρει» από χτες, Τετάρτη, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης 1ης Νοεμβρίου 2023 έως τις 06:00 το πρωί της επομένης, δηλαδή της Πέμπτης 2 Νοεμβρίου 2023.

Η απόφαση αφορά όλο τον Νομό Αττικής, με εξαίρεση τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η πρωτοφανής αυτή απόφαση, εκδόθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τον θανάσιμο τραυματισμό δύο μελών της Χρυσής Αυγής, καθώς, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ: 

«Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τον θανάσιμο τραυματισμό δύο μελών της Χρυσής Αυγής, από την 06:00’ ώρα της 1-11-2023 έως την 06:00’ της 2-11-2023, στο Νομό Αττικής (εξαιρούνται τα νησιά του Αργοσαρωνικού).

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας, από τη διεξαγωγή συναθροίσεων και «αντισυναθροίσεων» από ομάδες αντίπαλων θέσεων.

Επιπλέον, επαπειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, τόσο στις περιοχές εξαγγελίας πραγματοποίησης συναθροίσεων, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές του Νομού Αττικής, όπου πιθανολογείται τόσο η διεξαγωγή ανάλογων συναθροίσεων, όσο και η ταυτόχρονη παρουσία σε κλίμα πόλωσης συγκεντρωμένων ομάδων».

Δείτε ΕΔΩ την απόφαση

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις