Breaking news

Βροχή στην Αθήνα
A

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε χτες, πρωί Τετάρτης, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, επικαιροποιήθηκε σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Να σημειωθεί, ωστόσο, πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο. Πιο συγκεκριμένα, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στη δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις, μέχρι σήμερα το απόγευμα της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου 2023.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:,

  1. Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου 2023 προς Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 η περιοχή της Κέρκυρας-Παξών και η Ήπειρος.
  2. Από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου 2023, η δυτική Στερεά και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και από το μεσημέρι η βορειοδυτική Πελοπόννησος.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το μεσημέρι στα βόρεια τμήματα και από τις απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα.

Στην Αττική σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, αναμένονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές με πιθανή ασθενή βροχή μέχρι το μεσημέρι. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του proson, ήδη έχουν πέσει οι πρώτες ψιχάλες, σε ορισμένα σημεία της Αττικής. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη, σήμερα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, θα υπάρχουν νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο της 28ης Οκτωβρίου

Αύριο, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και τα δυτικά, όπου τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο, 28 Οκτωβρίου, θα υπάρχουν λίγες αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο θα είναι πιο πυκνές και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο νότιοι πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανές τοπικές βροχές στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις