Breaking news

Πληρωμές iris
A

Ειδική διάταξη για τις πληρωμές με το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, που αναμένεται τον Νοέμβριο. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ρύθμιση, όλα τα φυσικά πρόσωπα που συναλλάσσονται με ελεύθερο επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενο, θα δικαιούνται να ζητήσουν να γίνει η πληρωμή μέσω συστήματος άμεσων πληρωμών, που επιτρέπει μεταφορές χρημάτων έως 500 ευρώ την ημέρα ανέξοδα, χωρίς δηλαδή προμήθεια.

Αντίστοιχα το σύστημα των άμεσων πληρωμών επεκτείνεται και στις επιχειρήσεις στις οποίες είναι σήμερα υποχρεωτική η αποδοχή πληρωμών με κάρτες. Η υποχρέωση θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2024, προκειμένου στο μεσοδιάστημα να αναπτυχθεί η κατάλληλη υποδομή.

Τι είναι οι πληρωμές IRIS

Η υπηρεσία IRIS online payments είναι μία εναλλακτική λύση άμεσων (online) πληρωμών που δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη ενός ηλεκτρονικού καταστήματος να πληρώνει τις αγορές του με απευθείας χρέωση του τραπεζικού του λογαριασμού χρησιμοποιώντας το internet banking της τράπεζας που συνεργάζεται. 

Για να στείλετε χρήματα μέσω του συστήματος IRIS, δεν χρειάζεται να ξέρετε τον αριθμό λογαριασμού του παραλήπτη, αλλά αρκεί να γνωρίζετε τον αριθμό του κινητού του.

Μέσω της εφαρμογής internet banking, επιλέγετε από τις επαφές σας ή συμπληρώνετε εσείς τον αριθμό του παραλήπτη και το ποσό των χρημάτων που θέλετε να του στείλετε. Ο παραλήπτης ειδοποιείται για την αποστολή την ίδια στιγμή. Λαμβάνει τα χρήματα χωρίς χρέωση. Εάν έχει ενεργοποιήσει το IRIS Payments, ο λογαριασμός του πιστώνεται αμέσως. 

Η υπηρεσία λειτουργεί για όλους τους χρήστες web banking της Τράπεζας Πειραιώς, της Alpha Bank, της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank, καλύπτοντας το σύνολο σχεδόν των χρηστών web banking της Ελλάδας. 

Με IRIS Payments μπορείτε να στείλετε έως 500 ευρώ την ημέρα δωρεάν, σε μία ή περισσότερες αποστολές χρημάτων.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις