Breaking news

Κοριός
A

Αμέσως μετά τη Γαλλία και την Αγγλία, οι κοριοί φαίνεται να έφτασαν και στην Ελλάδα, καθώς πτέρυγα γνωστού ξενοδοχείου έκλεισε στην Αττική για απεντόμωση, μετά την εμφάνιση τους.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος εργαζομένων επισιτισμού και τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου, μιλώντας στο Open δήλωσε τα εξής:

«Δυστυχώς έχουμε εμφάνιση κοριών. Όχι από αυτούς που μας ακούνε, από αυτούς που μας τσιμπούνε. Ξενοδοχείο σε παραλιακό προάστιο της Αττικής αναγκάστηκε να κλείσει μια πτέρυγα για να προχωρήσει σε απεντόμωση. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αυτό αποτελεσματικό αλλά μεταξύ άλλων προβλημάτων έχει υπάρξει και αυτό».

Ακόμη πρόσθεσε «Είναι φανερό ότι κάποιοι επισκέπτες μας κυρίως από τη Γαλλία μεταφέρανε τα έντομα και δυστυχώς κολλήσανε και στο ξενοδοχείο. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα στρώματα στα ξενοδοχεία. Στο στρατό τα καίγαμε αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί ένα ξενοδοχείο, εάν έχει τέτοιο πρόβλημα και έχουν εισχωρήσει στα στρώματα, το κόστος να αλλάξεις στρώμα σε κάθε δωμάτιο είναι υψηλό».

Τα σημάδια που φανερώνουν την ύπαρξη κοριών και πρέπει να προσέξετε στο σπίτι σας

  • Οι κοριοί είναι κοκκινοκαφέ έντομα, μικρά σε μέγεθος, αλλά όχι τόσο μικρά ώστε να μην φαίνονται με γυμνό μάτι.
  • Δεν πετούν ούτε πηδούν όπως κάνουν άλλα έντομα. Σέρνονται, μετακινούνται από τις κρυψώνες τους σε μικροσκοπικές σχισμές για να τρέφονται καθώς κοιμούνται.
  • Τρέφονται με αίμα και προτιμούν τους ανθρώπους, αν και θα καταφύγουν σε κατοικίδια και τρωκτικά αν χρειαστεί. Είναι απίστευτα ανθεκτικοί. Μπορούν να περάσουν μήνες (ή ακόμα και ένα χρόνο ή περισσότερο σε ψυχρές θερμοκρασίες) χωρίς τροφή, γεγονός που καθιστά δύσκολη την απαλλαγή τους.
  • Μπορούν να κρύβονται στα πιο καθαρά σπίτια, στα ξενοδοχεία υψηλότερης ποιότητας, καθώς και στα μέσα μεταφοράς που παίρνετε συμπεριλαμβανομένων αεροπλάνων, τρένων και αυτοκινήτων.
  • Οι περισσότεροι δεν θα συνειδητοποιήσουν ότι έχουν κοριούς στο σπίτι τους μέχρι να δουν ένα δάγκωμα. Το δάγκωμα συμβαίνει συνήθως όταν ένα άτομο κοιμάται, πολλές φορές περίπου μία ώρα πριν την αυγή. Είναι ανώδυνο, επομένως το άτομο που δαγκώνεται πιθανότατα δεν θα αισθανθεί απολύτως τίποτα.
  • Οι κοριοί μπορεί επίσης να έχουν μια μυρωδιά, την οποία οι ειδικοί παρομοιάζουν με μια μυρωδία «σάπιων σμέουρων»..
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις