Breaking news

Βροχή
A

Πρόσκαιρη επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας, κυρίως στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, από σήμερα το μεσημέρι Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα επηρεαστούν:

  1. Από τις μεσημβρινές ώρες η περιοχή της Κέρκυρας-Παξών και η Ήπειρος.
  2. Από νωρίς το απόγευμα τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Μακεδονία και η βορειοδυτική Πελοπόννησος.
  3. Από αργά το απόγευμα η κεντρική Μακεδονία.

Τη νύχτα τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές θα εξασθενήσουν, αλλά πρόσκαιρα θα επηρεαστούν με έντονα φαινόμενα η Θεσσαλία και πιθανώς η βόρεια Εύβοια.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στην Αττική σήμερα, Τρίτη, προβλέπεται σχεδόν αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Τις βραδινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα, Τρίτη, θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Σποραδικές καταιγίδες πιθανώς να εκδηλωθούν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου

Αύριο, Τετάρτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και τα νότια, που μέχρι τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα και θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 24 με 25 βαθμούς, ενώ στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη, με πρόσκαιρες νεφώσεις στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη και ασθενείς τοπικές βροχές στα νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και πιθανόν να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις