Breaking news

ηλιοφάνεια
A

Έρχεται «μικρό» καλοκαίρι τις επόμενες ημέρες, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όπως σύμφωνα με τον διευθυντή του διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), κ. Θοδωρή Κολυδά.

Ειδικότερα, ο κ. Κολυδάς, σε ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι: «Είναι το «μικρό καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου», το φέραμε πριν την ώρα του, το μεγαλώσαμε, αλλά δεν μπορούμε να το κρατήσουμε και το τρίτο δεκαήμερο του μήνα ...».

Ασυνήθιστα υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες καταγράφονται από τις αρχές του μήνα, σε αρκετές περιοχές της χώρας, με το «ρεκόρ» να έχει εντοπισθεί στα Γιαννιτσά Πέλλας, όπου και ο υδράργυρος «άγγιξε» τους 32,5 βαθμούς Κελσίου.

Προβλέπεται ότι δεν θα υπάρχουν ιδιαίτερες εξάρσεις για τις ερχόμενες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον κ. Κολυδά. Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα έχει ηλιοφάνεια και οι βροχές θα κυμαίνονται κάτω από τα συνήθη επίπεδα. Μόνο τα δυτικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας θα «δουν» τοπικές βροχές. Συγκεκριμένα, στα βόρεια αναμένεται πρόσκαιρη αλλά αισθητή την ερχόμενη εβδομάδα και ιδίως τη 17η και τη 18η Οκτωβρίου.

Πώς θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο 

Αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και το Σάββατο 14 Οκτωβρίου. Τοπικές νεφώσεις στη δυτική και τη νότια Ελλάδα. Λίγες βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά, πιθανώς στην Κρήτη και από το απόγευμα στα νότια Δωδεκάνησα.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά όπου θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Κυριακή του δεύτερου γύρου των εκλογών, 15 Οκτωβρίου, αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Παροδικές νεφώσεις στα δυτικά, στην Κρήτη και στα νότια Δωδεκάνησα, όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις