Breaking news

estiasi
A

Μερική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού αποφάσισε η κυβέρνηση. Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, θα ισχύουν από το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου και ώρα 06:00 το πρωί, επιστρέφει η μουσική στην εστίαση και απελευθερώνεται το ωράριο που επέβαλε το κλείσιμο όλων των μαγαζιών στις 12 τα μεσάνυχτα.

Να σημειωθεί ότι παραμένει σε ισχύ το μέτρο που επιτρέπει μόνο καθήμενους ενώ συνεχίζει να ισχύει και το μέτρο σύμφωνα με το οποίο επιτρέπονται έως 6 άτομα ανά τραπέζι.

Όσον αφορά την πληρότητα στα γήπεδα και τους αθλητικούς χώρους, παραμένει ως έχει, δηλαδή στο 10%.  Ωστόσο το μέτρο θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα. 

Τέλος ο κ. Πλεύρης έδωσε παράταση ως προς την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού έως τις 7 Φεβρουαρίου, αφού πολλοί εμβολιασμοί αναβλήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα.

Τα μέτρα που ισχύουν θα ισχύον από τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου:

Να σημειωθεί ότι ορισμένα μέτρα κατά του κορονοϊού που είχε λάβει η κυβέρνηση θα συνεχίσουν να είναι σε ισχύ και μετά τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου και ώρα 06:00 το πρωί. Αυτά είναι:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (KN95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα (χειρουργική ή υφασμάτινη) για την είσοδο σε υπεραγορές, σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Σύσταση για μάσκες υψηλής προστασίας ή η διπλή μάσκα όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Στα γήπεδα, επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων σε ποσοστό 10%, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.
  • Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων καθώς και στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων το επισκεπτήριο επιτρέπεται μόνο με PCR test 48 ωρών.
  • Τηλεργασία στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα όσο και στις ιδιωτικές εταιρείες έως και το 50%, αλλά και κυλιόμενο ωράριο, όπου είναι δυνατόν να εφαρμοστεί
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις