Breaking news

Ανοιξιάτικος καιρός
A

Αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός όλο το Σαββατοκύριακο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ψηφοφόροι έχουν ξεκινήσει ήδη από σήμερα να φεύγουν προς τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, ενώ το κύμα εξόδου αναμένεται να κορυφωθεί αύριο, Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Ανατροπή! Δεν θα είναι δωρεάν τα διόδια το Σαββατοκύριακο των εκλογών

Όσον αφορά την πρόγνωση του καιρού, σήμερα, Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία από τα βορειοδυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα βόρεια κυρίως ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας τους 26 με 27 και κατά τόπους τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική σήμερα, Παρασκευή, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες κατά διαστήματα πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ενώ βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο, Σάββατο 7 Οκτωβρίου

Γενικά αίθριος καιρός θα είναι και αύριο, Σάββατο, ο καιρός σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, αναμένονται, νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει τους 25 με 27 και κατά τόπους τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή, 8 Οκτωβρίου

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα νότια πρόσκαιρα πιο πυκνές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, θα είναι ο καιρός την Κυριακή των εκλογών. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια 6 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός τη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου

Γενικά αίθριος καιρός θα είναι τη Δευτέρα ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις