Breaking news

Χάκερς και διαδικτυακές απάτες
A

Ολοένα και περισσότερες, σε επίπεδο καθημερινού φαινομένου, έχουν γίνει οι απάτες με αφορμή το Market Pass και θύματα ανυποψίαστους πολίτες.

Συγκεκριμένα, πρόσφατα θύματα απατεώνων, έπεσαν μία γυναίκα από την Εύβοια και ένας άνδρας από την Πάτρα, των οποίων τα χρήματα εξαφανίστηκαν από τους λογαριασμούς τους.

Η 39χρονη γυναίκα δέχθηκε τηλεφωνική κλήση από έναν άγνωστο, ο οποίος παρουσιάστηκε σαν το γιο του λογιστή της.

Έπειτα με τη δικαιολογία της καταβολής του επιδόματος Market Pass, την έπεισε να του δώσει τους κωδικούς του ebanking της, με αποτέλεσμα μετά από λίγο να δει 2.260 ευρώ να φεύγουν από το λογαριασμό της.

Το δεύτερο θύμα ήταν ένας 78χρονος άνδρας από την Πάτρα, ο οποίος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι η απάτη που έγινε εις βάρος του, ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου, όταν επίσης ένας άγνωστος του τηλεφώνησε και συστήθηκε ως υπάλληλος του λογιστή του.

Ειδικότερα, ο απατεώνας του είπε ότι θα ολοκλήρωνε τη διαδικασία να πιστωθούν 450 ευρώ στο λογαριασμό του από το Market Pass και έτσι αποσπώντας τους κωδικούς του, πραγματοποίησε οχτώ συναλλαγές, αποσπώντας από τον άτυχο άνδρα, το ποσό των 7.465 ευρώ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις