Η Εταιρεία Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης (ΕΥΔΑΠ) εξέδωσε ανακοίνωση για το τραγικό εργατικό δυστύχημα σε φρεάτιο στον Πειραιά.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα ο εργάτης ανασύρθηκε νεκρός, αφού έπεσε σε φρεάτιο, κατά τη διάρκεια εργασιών, στην οδό Πολυδεύκους, στον Πειραιά, όπου είχε εγκλωβιστεί.
Στη σχετική ανακοίνωση της, η ΕΥΔΑΠ διευκρίνισε ότι: «βάσει του θεσμικού της πλαισίου, έχει ευθύνη για τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και όχι για τα δίκτυα ομβρίων υδάτων και τη συντήρησή τους».
«Κατά συνέπεια, ουδεμία σχέση έχει με το τραγικό περιστατικό στον αγωγό ομβρίων στον Πειραιά την περασμένη Δευτέρα», καταλήγει η ανακοίνωση.
Συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή
Για τα δύο εργοδοτικά εγκλήματα σε Πειραιά και Σαλαμίνα, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά οργάνωσε συγκέντρωση σήμερα, Τρίτη στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Κοραή, με τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΠΡΝ να τονίζουν ότι: «Απαιτούμε να γυρίζουμε ασφαλείς στα σπίτια μας».
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του εργάτη που έχασε τη ζωή του, σήμερα 2 Οκτώβρη, ενώ εκτελούσε αντιπλημμυρικές εργασίες σε παλιό φρεάτιο αποχέτευσης, στον Πειραιά. Παράλληλα, ευχόμαστε γρήγορη και πλήρη ανάρρωση στον τραυματισμένο εργάτη, που πραγματοποιούσε εργασίες συντήρησης και ελέγχου σε γερανό, σε ναυπηγείο στη Σαλαμίνα».
«Ο ματωμένος κατάλογος των εργοδοτικών εγκλημάτων, μέρα με τη μέρα μεγαλώνει και γεμίζει με νεκρούς και σακατεμένους εργάτες. Στο βωμό του κέρδους θυσιάζουν τη ζωή των ανθρώπων του μεροκάματου, με ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας και προστασίας της ζωής, για την όλο και μεγαλύτερη κερδοφορία του κεφαλαίου» σημειώνεται.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Όχι δεν ήταν «ατυχία και κακιά στιγμή». Δεν είναι ατυχήματα, είναι εγκλήματα της πολιτική αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που δεν υπολογίζουν τη ζωή των εργατών, μπροστά στο κέρδος. Στο πλαίσιο αυτής της εγκληματικής πολιτικής και η ανάθεση σε εργολάβο, της ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου, έργο που δεν μπορούσαν να αποπερατώσουν οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες, της περιφέρειας Αττικής και του δήμου Πειραιά. Γνωστή άλλωστε, η πρακτική να δίνονται τέτοια έργα, από δήμους και περιφέρειες, σε εργολάβους, που για το κέρδος τους, τα μετατρέπουν σε κάτεργα και σφαγεία για τους εργάτες».