Breaking news

estiasi epixeiriseis
A

Συνεδριάζει αυτή την στιγμή η επιτροπή των ειδικών για την άρση ή όχι των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν κατά του κορονοϊού που ισχύουν έως τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου και ώρα 06:00 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισηγήσεις της για τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού αφορούν την απελευθέρωση της μουσικής στην εστίαση, αλλά και τη διατήρηση του ωραρίου όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Δηλαδή, τα καταστήματα θα κλείνουν τα μεσάνυχτα.

Σε κάθε περίπτωση θα παραμένει η απαγόρευση των ορθίων στη διασκέδαση. Στα καταστήματα εστίασης θα συνεχίσει να ισχύει το μέτρο σύμφωνα με το οποίο επιτρέπονται έως 6 άτομα ανά τραπέζι ενώ θα συνεχίσουν να υφίστανται αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι για τα γήπεδα οι ειδικοί εισηγούνται να αυξηθεί η πληρότητα στο 50%, από 10% που ισχύει σήμερα.

Να σημειωθεί ότι οι επιστήμονες παραμένουν επιφυλακτικοί ως προς την άρση των μέτρων καθώς θεωρούν πως η επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδας» που έπληξε τη χώρα μας, αλλοίωσε την επιδημολογική εικόνα. Τις ημέρες αυτές μειώθηκαν τα rapid test ενώ πολλοί ήταν αυτοί που είχαν αποκλειστεί και δεν μπορούσαν να μεταβούν σε κάποιο νοσοκομείο ή διαγνωστικό κέντρο.

Τα μέτρα που ισχύουν έως τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου:

Να σημειωθεί ότι τα μέτρα κατά του κορονοϊού είναι σε ισχύ μέχρι τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου και ώρα 06:00 το πρωί.

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (KN95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα (χειρουργική ή υφασμάτινη) για την είσοδο σε υπεραγορές, σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Σύσταση για μάσκες υψηλής προστασίας ή η διπλή μάσκα όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων διασκέδασης και στην εστίαση τελειώνει στις 12:00 το βράδυ, χωρίς, ενώ απαγορεύεται η μουσική, η διασκέδαση για ορθίους και στα τραπέζια μπορούν να κάθονται έως 6 άτομα.
  • Στα γήπεδα, επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων σε ποσοστό 10%, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.
  • Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων καθώς και στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων το επισκεπτήριο επιτρέπεται μόνο με PCR test 48 ωρών.
  • Επεκτείνεται η τηλεργασία στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα όσο και στις ιδιωτικές εταιρείες έως και το 50%, αλλά και κυλιόμενο ωράριο, όπου είναι δυνατόν να εφαρμοστεί
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις