Breaking news

νοσοκομείο
A

Ιατρός του Θεαγένειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ζητούσε φακελάκια μέχρι και 1.500 ευρώ για να επισπεύσει την επέμβαση σε καρκινοπαθείς. 

Η δίκη του εν λόγω χειρουργού γυναικολόγου - ογκολόγου, ο οποίος συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2019 με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και ενώ είχε προηγηθεί καταγγελία από γυναίκα ότι χρειάστηκε να πληρώσει τον γιατρό για να επισπευσθεί το χειρουργείο της, ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.

Ακολούθησε έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών υποθέσεων από την ασφάλεια Βορείου Ελλάδος, από την οποία αποκαλύφθηκε ότι ο συγκεκριμένος γιατρός είχε εισπράξει φακελάκια ύψους μέχρι 1.500 ευρώ από 17 ασθενείς τουλάχιστον. Ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία.

Οργισμένο ήταν το κλίμα στην σημερινή δίκη, η οποία αναβλήθηκε για τέταρτη φορά προκαλώντας τις αντιδράσεις των θυμάτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ και με βάση τα όσα περιγράφουν τα θύματα, ο γιατρός ισχυριζόταν ότι δεν μπορούσε να βρει εύκαιρο ραντεβού για να χειρουργήσει. «Εμείς καιγόμασταν, έπρεπε να τη χειρουργήσουμε. Ξεκίνησε ένα «παζάρι», από τα 800 ευρώ καταλήξαμε στα 500, του είπα πως η πεθερά μου είναι του ΟΓΑ, 340 ευρώ παίρνει. Και είπε γι’ αυτό πιο πολύ έρχομαι εδώ, για 300 ευρώ δεν περνάω ούτε έξω από το χειρουργείο», περιγράφει ένας άνδρας.

«Δεν υπάρχει σύντομα αίθουσα για να χειρουργηθείτε, αλλά εάν μου δώσετε το χιλιάρικο κάτι θα κάνουμε και θα μπείτε νωρίτερα σε χειρουργείο», φέρεται να είπε σε άλλη ασθενή. 


 
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις