Breaking news

estiasi epixeiriseis
A

Συνεδριάζει σε λίγη ώρα η επιτροπή των ειδικών για την άρση ή όχι των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν κατά του κορονοϊού που ισχύουν έως τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου και ώρα 06:00 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Proson.gr στο «τραπέζι» της επιτροπής βρίσκεται η επιστροφή της μουσικής στα εστιατόρια, όχι όμως και στα νυχτερινά κέντρα. Σε κάθε περίπτωση θα παραμένει η απαγόρευση των ορθίων στη διασκέδαση.

Παράλληλα, πολύ πιθανό είναι να μπει τέλος και στο ωράριο στην εστίαση, η οποία λειτουργεί τώρα έως τις 12:00 το βράδυ.

Στα καταστήματα εστίασης θα συνεχίσει να ισχύει το μέτρο σύμφωνα με το οποίο επιτρέπονται έως 6 άτομα ανά τραπέζι ενώ θα συνεχίσουν να υφίστανται αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών.

Παράλληλα θα εξεταστεί και η αύξηση του επιτρεπόμενου αριθμού θεατών στα γήπεδα από το 10% που ισχύει σήμερα στο 20-30%. Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέτρα, αυτά αναμένεται να διατηρηθούν μέχρι νεωτέρας.

Να σημειωθεί ότι οι επιστήμονες παραμένουν επιφυλακτικοί ως προς την άρση των μέτρων καθώς θεωρούν πως η επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδας» που έπληξε τη χώρα μας, αλλοίωσε την επιδημολογική εικόνα. Τις ημέρες αυτές μειώθηκαν τα rapid test ενώ πολλοί ήταν αυτοί που είχαν αποκλειστεί και δεν μπορούσαν να μεταβούν σε κάποιο νοσοκομείο ή διαγνωστικό κέντρο.

Γκάγκα: «Όχι» σε γενική άρση μέτρων

«Όχι» σε γενική άρση των μέτρων ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού λέει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. «Δεν νομίζω πως πρέπει να πάμε σε γενική άρση μέτρων, όπως έγινε στη Δανία, γιατί πιθανώς να υπάρξει μια ήπια χαλάρωση», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά στις αποφάσεις για τα μέτρα, που πρόκειται να λάβει και να ανακοινώσει σήμερα η Επιτροπή μετά την συνεδρίαση της, εξήγησε ότι η μουσική θα μπορούσε να επιστρέψει στην εστίαση, αλλά μόνο σε χώρους για καθήμενους.

Για τα γήπεδα τόνισε ότι η πληρότητα του 10% μπορεί να αυξηθεί εάν και εφόσον τηρούνται τα μέτρα.

«Είμαστε πιο κοντά στο τέλος», σημείωσε η κα Γκάγκα, αλλά συνέστησε να μην υπάρξει χαλάρωση.

Τα μέτρα που ισχύουν έως τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου:

Να σημειωθεί ότι τα μέτρα κατά του κορονοϊού είναι σε ισχύ μέχρι τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου και ώρα 06:00 το πρωί.

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (KN95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα (χειρουργική ή υφασμάτινη) για την είσοδο σε υπεραγορές, σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Σύσταση για μάσκες υψηλής προστασίας ή η διπλή μάσκα όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων διασκέδασης και στην εστίαση τελειώνει στις 12:00 το βράδυ, χωρίς, ενώ απαγορεύεται η μουσική, η διασκέδαση για ορθίους και στα τραπέζια μπορούν να κάθονται έως 6 άτομα.
  • Στα γήπεδα, επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων σε ποσοστό 10%, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.
  • Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων καθώς και στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων το επισκεπτήριο επιτρέπεται μόνο με PCR test 48 ωρών.
  • Επεκτείνεται η τηλεργασία στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα όσο και στις ιδιωτικές εταιρείες έως και το 50%, αλλά και κυλιόμενο ωράριο, όπου είναι δυνατόν να εφαρμοστεί
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις