Breaking news

Τραυματισμός μαθητή σε σχολείο της Λαμίας
A

Σε χειρουργείο στα πόδια του υποβλήθηκε ο 13χρονος μαθητής από τη Λαμία, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά χθες, Δευτέρα, όταν υποχώρησε κάγκελο με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό από ύψος πέντε μέτρων

Ο μαθητής  χειρουργήθηκε χτες αργά το βράδυ στα κάτω άκρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κατάγματα και μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να χειρουργηθεί και στην σπονδυλική στήλη.

Τι συνέβη

Ο μαθητής της Α’ Γυμνασίου βρισκόταν στο χώρο του πίσω προαυλίου και πήγε να καθίσει ακουμπώντας με την πλάτη στα κάγκελα, όπως αναφέρουν μαρτυρίες άλλων παιδιών. Τότε υποχώρησε το προστατευτικό πλέγμα και βρέθηκε στο κενό από ύψος τουλάχιστον 5 μέτρων!

Στο σημείο επικράτησε πανικός με το Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς να σπεύδουν προς βοήθεια στο μικρό μαθητή που αρχικά δεν είχε τις αισθήσεις του.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε πολύ γρήγορα στο σημείο και ενώ ο μαθητής είχε αρχίσει να συνέρχεται. Φέροντας σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα και εμφανώς στα δύο του πόδια, διακομίστηκε στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, όπου όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό βρέθηκε από πάνω του για άμεσες εξετάσεις και αξιολόγηση της κατάστασης του.

Καθημερινότητα τα ατυχήματα στα σχολεία

Σχεδόν καθημερινά, έρχονται στο φως παρόμοιες ειδήσεις, που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των σχολείων μας. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μία είδηση ότι έπεσε καγκελόπορτα σε σχολείο του Βόλου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία εκπαιδευτικό. 

Μία ημέρα νωρίτερα από το περιστατικό με την καγκελόπορτα στο Βόλο, έγινε γνωστή η είδηση πως στο 36ο δημοτικό σχολείο Αθηνών έπεσαν σοβάδες, εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. 

Πριν από λίγες ημέρες, στο 149ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στα Κάτω Πετράλωνα, κατέρρευσε σοβάς από το ταβάνι του σχολείου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρώς μαθητές. 

Σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα, στο Δημοτικό Σχολείο Βαρνάβα, κατέρρευσε ολόκληρη η οροφή και ο μόνος λόγος που δεν θρηνήσαμε θύματα ήταν ότι ήταν καλοκαίρι και το σχολείο κλειστό.

Το επιτελικό χάος που επικρατεί στα σχολεία είναι χρόνια γνωστό στο υπουργείο, που δεν αποφασίζει να επιληφθεί του θέματος, πριν θρηνήσουμε και άλλους μαθητές νεκρούς. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι κατά την προηγούμενη 4ετία της κυβέρνησης, οι ευθύνες πήγαιναν μπαλάκι, όσον αφορά το ποιος είναι υπεύθυνος για τα σχολικά κτίρια. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις