Breaking news

INTIME NEWS
A

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας για τα διπλοπαρκαρίσματα στους δρόμους του Λεκανοπεδίου Αττικής, με τις αρχές να βεβαιώνουν χρηματικά προστίματα και να αφαιρούν τα στοιχεία κυκλοφορίας στους παραβάτες.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα βεβαιώθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία 266 παραβάσεις, που επέφεραν χρηματικό πρόστιμο και αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας στους παραβάτες.

Ειδικότερα, την περασμένη Δευτέρα, βεβαιώθηκαν 125 παραβάσεις για διπλοπαρκάρισμα σε Λεωφόρο Μεσογείων, Φιλολάου, Φορμίωνος, Γούναρη στον Πειραιά και Ελ. Βενιζέλου στην Καλλιθέα, ενώ την περασμένη Τρίτη βεβαιώθηκαν 141 παραβάσεις για διπλοπαρκάρισμα σε Λεωφόρο Μεσογείων, Υμηττού, Μιχαλακοπούλου, Γούναρη στον Πειραιά και Ελ. Βενιζέλου στην Καλλιθέα.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο 34, και την παράγραφο 3 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η ποινή σε αυτή την περίπτωση είναι πρόστιμο ύψους 40 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων για 10 ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, στον ΚΟΚ ορίζεται ότι ότι η στάθμευση οχήματος στο οδόστρωμα απαγορεύεται «παράπλευρά άλλου οχήματος, σε στάση ή στάθμευση, εκτός αν άλλως ορίζεται με ειδική σήμανση. Κατ' εξαίρεση, τα δίτροχα ποδήλατα, μοτοποδήλατα και μοτοσικλέτες χωρίς καλάθι καθώς και τα ΕΠΗΟ, μπορούν να σταθμεύουν το ένα παράπλευρά με το άλλο σε διπλή σειρά».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις