Breaking news

βροχή
A

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από τη Δευτέρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να αναμένονται στη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι επικαιροποιήθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)το έκτακτο δελτίο επίδείνωσης καιρού, που εκδόθηκε προχθές, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη. Σύμφωνα με το meteo.gr, η «ψυχρή λίμνη» σχηματίζεται στην Αδριατική και σταδιακά θα κινηθεί προς το Νότιο Ιόνιο και στη συνέχεια θα ανέβει βόρεια.

Η αργή κίνηση της ψυχρής λίμνης σε συνδυασμό με την έντονη μεταφορά υδρατμών από το Αιγαίο προς την ανατολική ηπειρωτική χώρα θα έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση ισχυρών και επίμονων τοπικά βροχών και καταιγίδων.

Έτσι, οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο, δεχόμενες τους μεγαλύτερους όγκους νερού, θα είναι εκ νέου η Θεσσαλία (κυρίως οι περιοχές του Πηλίου και της Όθρυος και τα δυτικά τμήματα της περιφέρειας), η Κεντρική και Βορειοανατολική Στερεά, η Εύβοια και οι Σποράδες. Από την Τετάρτη τα τοπικά έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην Κρήτη και σε αρκετά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Στους χάρτες που ακολουθούν απεικονίζεται η θέση της ψυχρής λίμνης και η ροή των αερίων μαζών γύρω της την Κυριακή  και την Τρίτη.

meteo
meteo
meteo_2
meteo_2
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις