Breaking news

Εφορία: Φορο-λογαριασμός 3,73 δισ. ευρώ για 2,36 εκατ. φορολογούμενους
A

Μία απίστευτη ιστορία «ξετυλίχτηκε» στη Θεσσαλονίκη, όπου ένας 55χρονος ψήστης καταδικάστηκε, αφού εξαπάτησε κόσμο λέγοντας πως είναι υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Μάλιστα, από την κομπίνα που έστησε κατάφερε να εξαπατήσει δέκα ανυποψίαστους πολίτες και να τους αποσπάσει το υπέρογκο ποσό των 300.000 ευρώ.

Η απάτη αποκαλύφθηκε και ο ψήστης που διέδιδε πως εργάζεται για την ΕΥΠ καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε δύο χρόνια φυλάκιση, με αναστολή, για χρήση πλαστού εγγράφου, κατ’ εξακολούθηση.

Πώς όμως κατάφερε να ξεγελάσει τα θύματα του;

Ο ίδιος, ως δήθεν υπάλληλος της ΕΥΠ, έταζε στα ανυποψίαστα θύματα του πολυτελή αυτοκίνητα από τον ΟΔΔΥ, γιατί, όπως έλεγε, είχε τα μέσα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες θυμάτων, υποσχόταν να μεσολαβήσει έναντι χρηματικής αμοιβής για την απόκτηση αυτοκινήτων, σε ελκυστικές τιμές, μέσω των δημοπρασιών που διενεργεί ο ΟΔΔΥ.

Επιπλέον, προσποιούμενος τον υπάλληλο της  ΕΥΠ έταζε δουλειά στην «Υπηρεσία» του, προσκομίζοντας μάλιστα και πλαστά έγγραφα που δήθεν βεβαίωναν την πρόσληψή τους.  

Το σκέλος της φερόμενης απάτης με τα αυτοκίνητα, πάντως, δεν έφτασε στο ακροατήριο, επειδή οι σε βάρος του εγκλήσεις υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις