Breaking news

Νεκρά ζώα από τις πλημμύρες
A

Συνεχίζεται η αποκομιδή των νεκρών ζώων από τις πληγείσες περιοχές σύμφωνα με όλα όσα ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος επισήμανε ότι στην προσπάθεια αυτή συμβάλουν 40 στελέχη του στρατού και ιδιώτες.

Ο τραγικός απολογισμός των δηλωθέντων νεκρών ζώων σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση ανέρχεται στα 70.935 αιγοπρόβατα, 6.136 βοοειδή, 20.326 χοιρινά και 131.795 πτηνά.

Ακόμη ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισήμανες ότι υπάρχουν περιοχές στις οποίες δεν υπάρχει πρόσβαση για να γίνει περισυλλογή των νεκρών ζώων, περιπτώσεις οι οποίες εντοπίζονται στις Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Λάρισας.

Μέχρι στιγμής έχουν συλλεχθεί 37.007 νεκρά αιγοπρόβατα, 16.460 χοιρινά, 148 βοοειδή και 50.515 πτηνά.

Ακόμη ο ίδιος, ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν τίθεται ζήτημα ποιότητας των θαλάσσιων υδάτων ή καταλληλόλητας των αλιευμάτων του Παγασητικού. Ενώ, πρόσθεσε, νο πρόβλημα που υφίσταται είναι η στέρηση της δυνατότητας στους αλιείς να ασκήσουν την αλιευτικούς δραστηριότητα απρόσκοπτα, λόγω της αδυναμίας χρήσης των αλιευτικών εργαλείων τους.

Τέλος, γνωστοποίησε ότι, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου αύριο ξεκινά σειρά επαφών προκειμένου να προωθήσει τις διαδικασίες για την παροχή βοήθειας στη χώρα μας.

Επίσης, θα συναντήσει τον Επίτροπο Γεωργίας της ΕΕ, τον οποίο θα προσκαλέσει στη Θεσσαλία.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις