Breaking news

attiki odos aytokinita
A

Η κακοκαιρία «Ελπίς» έχει προκαλέσει ακατάσχετο χάος σε όλη την Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα και ειδικότερα στην Αττική Οδό, με το πλήθος οδηγών που εγκλωβίστηκαν για πολλές ώρες στα χιόνια να αρνείται κατηγορηματικά την αποζημίωση των 2.000 και 1.000 ευρώ. 

Συγκεκριμένα η απόφαση της κυβέρνησης να αποζημιώσει τους εγκλωβισμένους οδηγούς με το ποσό των 2.000€, από την εταιρεία που διαχειρίζεται την Αττική Οδό φαίνεται να μην ανταποκρίνεται καθώς μερικοί από τους οδηγούς προχωρούν σε αγωγές ενώ κάποιοι από αυτούς αρνούνται να λάβουν το ποσό που ανακοινώθηκε. Πολλαπλές είναι οι εντολές που φτάνουν από χθες το βράδυ σε δικηγορικά γραφεία της Αθήνας για προσφυγές πολιτών στη Δικαιοσύνη κατά της Αττικής Οδού.

Ειδικότερα εγκλωβίστηκαν άνθρωποι με σοβαρά θέματα υγείας αλλά και έγκυες που δεν είχαν ούτε καν νερό να πιούν  γεγονός που στοχειοθετεί κατά την νομική της άποψη αστικές και ποινικές ευθύνες.

Να αναφερθεί ότι την επισημοποίηση του ποσού της αποζημίωσης που έσπευσε να αναφέρει το πρωί η κυβέρνηση έκανε μέσω ανακοίνωσης η Αττική Οδός. Η Εταιρεία ενημέρωσε ότι οι τεχνικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα και επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί για τις ευθύνες που αναλογούν σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα.

Ο εγκλωβισμένος καρδιοπαθής που κατέφυγε στην Δικαιοσύνη

Σύμφωνα με το dikastiko.gr ένας καρδιοπαθής άνδρας πρόσφατα χειρουργημένος με σοβαρότατο πρόβλημα υγείας εγκλωβίστηκε σε ταξί επιστρέφοντας από την εργασία του στο έλεος των χιονοκαταιγίδων ενώ εισήλθαν στην Αττική οδό επί 20 τουλάχιστον ώρες.

Να αναφερθεί ότι κινδύνευσε η υγεία και η ζωή του χωρίς νερό, στερούμενος τα φάρμακα του, δίχως θέρμανση και καύσιμα εν μέσω χιονιά χωρίς καμιά βοήθεια από τους υπεύθυνους.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο και ποινικολόγο Γιάννα Παναγοπούλου, ότι μετά τον απεγκλωβισμό του και αφότου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ο ίδιος και η οικογένεια του « Έδωσαν εντολή να κατατεθεί αγωγή και μήνυση κατά της εταιρείας της Αττικής Οδού για άσκηση ποινικής δίωξης και την παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων αλλα και για την χρηματική του αποζημίωση » . 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις