Breaking news

Πλημμύρες στη Θεσσαλία
A

Σοβαροί κίνδυνοι εξακολουθούν να εμφανίζονται στις πληγείσες περιοχές, από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel».

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Θεσσαλία, έχουν φτάσει τα 181, σε αριθμό.

Ειδικότερα, μέσα από σχετική ενημέρωση που έκανε η κ. Αγαπηδάκη, το τελευταίο 24ωρο προσήλθαν 1.429 άτομα στις δομές υγείας του ΕΣΥ, ενώ εντοπίστηκαν 62 νέα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού και 51 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Στη Θεσσαλία, συνολικά 181 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με γαστρεντερίτιδα, ενώ έχουν εντοπιστεί και 187 κρούσματα λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού. 

Αναφερόμενη στις νοσηλείες η κ. Αγαπηδάκη σημείωσε πως τρία ακόμη άτομα μπήκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και άλλοι επτά για λοίμωξη του αναπνευστικού. Συνολικά, νοσηλεύονται 12 άτομα με γαστρεντερίτιδα και 15 με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ακόμη η ίδια σημείωσε ότι, στο νοσοκομείο Λάρισας, υπάρχουν δυο περιστατικά ύποπτα για λεπτοσπείρωση, ωστόσο ο πρώτος έλεγχος είναι αρνητικός. Ακόμη αρνητικός ήταν ο έλεγχος και για τις προνύμφες κουνουπιών στα λιμνάζοντα νερά της Θεσσαλίας.

Μέτρα για την προστασία των πολιτών

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, ανέφερε ότι στις πληγείσες περιοχές της Καρδίτσας, συνεχίζεται η διανομή προστατευτικού εξοπλισμού όπως γαλότσες, μάσκες και γάντια για την αποφυγή μολύνσεων από τα λιμνάζοντα νερά.

Ακόμη η ίδια ζήτησε από τους πολίτες να τηρούν αυστηρώς τα μέτρα προστασίας και να περιμένουν τα συνεργεία να ανοίξουν το δρόμο, προκειμένου να πάνε στα σπίτια τους. 

Όσον αφορά στις ζημιές σημειώθηκε ότι είναι ανυπολόγιστες και πως η ίδια δε σκοπεύει να φύγει από την περιοχή αν δεν βεβαιωθεί για τη διαφύλαξη της υγείας των κατοίκων.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις