Breaking news

Ναυάγιο με μετανάστες στην Πύλο
A

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν ενώπιον του Ναυτοδικείου Πειραιά, 40 εκ των επιζώντων του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο, που συνέβη τον περασμένο Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, στην μηνυτήρια αναφορά τους, οι επιζώντες του ναυαγίου στην Πύλο καταγγέλλουν ότι «Οι ελληνικές αρχές παρέλειψαν να παρέμβουν άμεσα και να οργανώσουν εγκαίρως κατάλληλη επιχείρηση για τη διάσωση των επιβαινόντων».

Επιπλέον, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση οι επιζώντες, καταγγέλλουν «Σειρά παραβιάσεων των υποχρεώσεων των ελληνικών αρχών να διασφαλίσουν την προστασία της ζωής των επιβαινόντων και ζητούν τη διενέργεια αποτελεσματικής έρευνας σχετικά με τις συνθήκες του πλέον πολύνεκρου ναυαγίου στη Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια».

Ακόμη οι ίδιοι οι μηνυτές ζητούν την «Άμεση, ενδελεχή και αξιόπιστη διερεύνηση και τον καταλογισμό των ποινικών ευθυνών για τις πράξεις και παραλείψεις των Ελληνικών Αρχών». 

Υπενθυμίζεται ότι το ναυάγιο στην Πύλο, συνέβη σε διεθνή ύδατα, δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα της 14ης Ιουνίου 2023, σε αλιευτικό σκάφος, το οποίο εκτιμάται ότι μετέφερε περίπου 750 μετανάστες. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης από τις ελληνικές αρχές διασώθηκαν 104 άτομα, μεταξύ των οποίων Αιγύπτιοι, Σύροι, Πακιστανοί, Αφγανοί και Παλαιστίνιοι, ενώ ανασύρθηκαν 82 νεκροί. Εκατοντάδες άλλοι αγνοούνται ακόμη.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις