Breaking news

trikala.jpg
A

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο σταθμός ALPHA, κάνοντας λόγο για έναν άνδρα, ο οποίος φέρεται να έσπασε φράγμα του ποταμού Καλέντζη, λίγο έξω από τον Παλαμά(!).

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, το βράδυ της πρώτης νύχτας της κακοκαιρίας Daniel, ένας χωματουργός με το σκαπτικό του μηχάνημα ανέφερε πως ήταν σε επιφυλακή δίπλα στο ανάχωμα. Ωστόσο, η κίνησή του προκάλεσε απορίες, γιατί λίγο αργότερα αυτό το φράγμα εξαφανίστηκε!

Δημοσιογράφος του σταθμού επικοινώνησε με τον εν λόγω χωματουργό, ρωτώντας τον ποιος του έδωσε εντολή να επιχειρήσει και είπε «αυτός που με μισθώνει», εννοώντας την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

«Ναι, μου δόθηκε η εντολή να κάνω παρέμβαση. Η εντολή μου δόθηκε από εκεί που είμαι μισθωμένος. Εμάς μας καλεί για επιφυλακή η Περιφέρεια. Σας είπα από που είμαστε καθοδηγούμενοι. Έγινε κάποια ελεγχόμενη τομή...», ανέφερε.

Ωστόσο ο αντιπεριφερειάρχηςΚώστας Νούσιος, αρνείται πως έδωσε οποιαδήποτε άδεια για να ανοιχτεί το ανάχωμα, τονίζοντας πως δεν γνωρίζει ποιος το έκανε!

Οι κάτοικοι του Παλαμά μάλιστα κατήγγειλαν πως το χωριό δεν θα πλημμύριζε αν δεν είχε σπάσει το ανάχωμα.

Ομαδική μήνυση κατοίκων της Φαρκαδόνας – «Έσπασαν επίτηδες το φράγμα του Ενιπέα»

Σε ομαδική μήνυση προχωρούν κάτοικοι της Φαρκαδόνας Τρικάλων αφού υποστηρίζουν ότι με το σπάσιμο αναχωμάτων στον ποταμό Ενιπέα πλημμύρισε το χωριό τους, όπως και άλλα, για να γλιτώσουν οι πόλεις της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με το trikalaola.gr, περίπου 30 είναι οι κάτοικοι του χωριού που κατέθεσαν την ομαδική μήνυση, κατηγορώντας ευθέως την τοπική αυτοδιοίκηση για την καταστροφή του φράγματος.

Ο δικηγόρος των κατοίκων, Γιώργος Μπαρτζώκης κατηγόρησε ευθέως την τοπική αυτοδιοίκηση (ενώ ενέπλεξε και το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας) ότι έσπασε το φράγμα του Ενιπέα, με σκοπό τα νερά των πλημμυρών αντί για την Καρδίτσα να πάνε στα γύρω χωριά, μεταξύ των οποίων και η Φαρκαδόνα.

Όπως είπε, μιλώντας στον Ant1, υπάρχει φωτογραφικό υλικό από τα σπασμένα σημεία και κατήγγειλε πως το ίδιο έγινε και σε φράγμα της Λάρισας, στη Γυρτώνη.

«Έλαβα την εξουσιοδότηση από κατοίκους της Φαρκαδόνας, από περίπου 30 κατοίκους που θα καταθέσουν και ως μάρτυρες, οι οποίοι κατηγορούν κάποιους που πήγαν και χτύπησαν το ανάχωμα του Ενιπέα σε δυο σημεία – υπάρχουν αντίστοιχες φωτογραφίες που θα παραδώσουμε στις δικαστικές Αρχές. Τώρα ερευνάται ποιος πήγε σε αυτές τις δύο περιοχές και ποιος έδωσε την εντολή. Το πιο πιθανό είναι ότι μιλάμε για μία επικοινωνία της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής – που ερευνάμε και εμείς σε ποιον βαθμό εμπλέκεται με τον κ. Κικίλια», είπε ο δικηγόρος.

«Στη Φαρκαδόνα έχουν καταστραφεί όλα τα σπίτια, το νερό ήταν 30 μέτρα. Επαγγελματίας που είχε συνεργείο αυτοκινήτων, καταστράφηκαν όλα τα αυτοκίνητά του, αξίας εκατομμυρίων. Το χωριό δεν πρόκειται να ξανακατοικηθεί τα επόμενα, θα έλεγα, 1-2 χρόνια, είναι πάρα πολύ το νερό», συμπλήρωσε.

Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του νερού στη λίμνη Κάρλα - Διακοπή κυκλοφορίας

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές για ακόμη μία υπερχείλιση φράγματος, καθώς η στάθμη του νερού της λίμνης Κάρλας έχει αρχίσει να ανεβαίνει επικίνδυνα, καθώς μετά την κακοκαιρία Daniel η Πηνείος άρχισε να «κατεβάζει» τεράστιες ποσότητες νερού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ αν ο Πηνειός – μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel – συνεχίζει να φέρνει μεγάλες ποσότητες νερού προς τη λίμνη και τα νερά δεν βρουν άλλο σημείο εκτόνωσης, δεν αποκλείεται η λίμνη Κάρλα να υπερχειλίσει.

Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη, με απόφαση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων:

  • Στην παράλληλη οδό με το φράγμα της λίμνης Κάρλας στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων και μέχρι τα όρια του Νομού Μαγνησίας προς το χωριό Καλαμάκι του Νομού Λάρισας.
  • Στην παράλληλη οδό με το φράγμα της λίμνης Κάρλας στα Κανάλια Μαγνησίας από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων και μέχρι τέλος του φράγματος.
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις