Breaking news

koronoios_covid
A

Ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης σε συνέντευξη την οποία έδωσε στο Πρωτοσέλιδο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επαναμόλυνση ατόμων που έχουν νοσήσει ήδη από κορονοϊό, στην ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, αλλά και στην επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα.

Σύμφωνα με το sigmalive.com ο δρ. Καραγιάννης ανέφερε ότι η Όμικρον όπως φαίνεται έχει επικρατήσει στην Κύπρο στο ποσοστό του 96-97%.

εξηγώντας ότι « Υπάρχει ακόμη η Δέλτα στην κοινότητα και είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι θάνατοι που βλέπουμε τώρα οφείλονται στο Δέλτα στέλεχος και όχι στο Όμικρον. Αυτό θα φανεί και στα επόμενα αποτελέσματα ταυτοποίησης ». 

Όταν ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων ανέφερε ότι μερικώς μπορούν να υιοθετηθούν, λέγοντας ότι « Η αποκλιμάκωση είναι ραγδαία. Έχουμε σκαλώσει σε ένα επίπεδο και από εκεί και πέρα πρέπει να περιμένουμε περισσότερο χρονικό διάστημα για να πέσουν τα κρούσματα πιο κάτω. Αυτό με ανησυχεί γιατί εφόσον έχουμε μια ιδιαίτερη μετάδοση στην κοινότητα υπάρχει κίνδυνος να μεταλλαχτεί  ο ιός περισσότερο. Από την άλλη πλευρά το συγκεκριμένο στέλεχος φαίνεται ότι προκαλεί επαναλοιμώξεις σε άτομα που νόσησαν πολύ πρόσφατα. Δεν το είχαμε δει αυτό στο παρελθόν σε τέτοιο μεγάλο βαθμό, δηλαδή κάποιος να επαναμολύνεται με το ίδιο στέλεχος ». 

Συνέχισε πρόσθεσε ότι « Φαίνεται ότι η ανοσιακή απάντηση σε κάποια άτομα δεν είναι ιδιαίτερα έντονη ούτως ώστε αν επανεκτεθεί το άτομο να αποτρέψει την μόλυνση. Αυτά τα άτομα επαναμολύνονται και παρουσιάζουν συμπτώματα τα οποία είναι ήπια. Στους εμβολιασμένους, κάποιοι που εμβολιάστηκαν διπλά, έχουν παρουσιάσει επαναλοίμωξη αλλά όχι οι τριπλά εμβολιασμένοι ».

Ολοκληρώνοντας μίλησε για το ενδεχόμενο χορήγησης 4ης δόσης λέγοντας ότι η 4η δόση συζητήθηκε και την προηγούμενη φορά και χθες και όπως ενημερώθηκε να συζητηθεί και στην επιτροπή εμβολιασμού, αλλά αναμένουν και τις αποφάσεις από ΕΜΑ.

« Η γενική αντίληψη είναι ότι αυτοί που χρειάζονται τέταρτη δόση είναι οι ανοσοκατεσταλμένοι οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται ιδιαίτερα θετικά στα εμβόλια ».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις