Breaking news

Λάρισα
A

Μήνυμα από το 112 στάλθηκε πριν από λίγο στους κατοίκους του Βρυότοπου και του Αμπελώνα, προειδοποιώντας τους κατοίκους να εκκενώσουν άμεσα τα χωριά, λόγω σπασίματος που υπήρξε σε ανάχωμα του Πηνειού.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Ενεργοποίηση 112. Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Βρυότοπος & #Αμπελώνας απομακρυνθείτε προς #Τύρναβο λόγω σπασίματος αναχώματος Πηνειού‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Πλημμύρισε η γέφυρα του Πηνειού: Έκλεισε λόγω στατικότητας 

Από νερά έχει κατακλειστεί η γέφυρα του Πηνειού, που βρίσκεται 3 χιλιόμετρα μετά το Κουτσόχερο, στην εθνική οδό Λάρισας – Ιωαννίνων, καθώς η στάθμη του Πηνειού έχει ανέβει τόσο που έχει περάσει τη γέφυρα και τα νερά ρέουν ορμητικά.

Η Αστυνομία έχει κλείσει τον δρόμο και έχει διακόψει την κυκλοφορία, ενώ λίγη ώρα πριν βρίσκονταν εκεί οχήματα του στρατού με βάρκες και ερπυστριοφόρα προκειμένου να προσεγγίσουν χωριά που είναι αποκλεισμένα με εγκλωβισμένους κατοίκους, χωρίς να τους επιτραπεί η είσοδος γιατί είναι άγνωστη αυτή τη στιγμή η κατάσταση και η στατικότητα της γέφυρας.

Σημειώνεται πως η γέφυρα «αναβλύζει» στα σημεία που δεν έχει κατακλιστεί από νερό και όπως όλα δείχνουν από γίνεται στα σημεία που υπάρχουν ρωγμές πάνω στην άσφαλτο της γέφυρας.

Κατά συνέπεια αυτή τη στιγμή έχουν παγώσει και οι επιχειρήσεις διάσωσης και απεγκλωβισμού στην περιοχή και μπορούν μόνο από αέρος.

Υπερχειλίζει ο Πηνειός

Παρόλες τις ευοίωνες εκτιμήσεις του καθηγητή Ευθύμη Λέκκα για τον Πηνειό ποταμό, τα νερά του φαίνεται ολοένα και να φουσκώνουν. Ο Πηνειός ποταμός υπερχειλίζει, και μέχρι στιγμής έχει οδηγήσει στην προληπτική εκκένωση τριών χωριών της Λάρισας, των Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι. Όλες οι παραπήνειες συνοικίες της Λάρισας, ο Άγιος Θωμάς, ο Άγιος Χαράλαμπος, ο Ιπποκράτης, η Νέα Σμύρνη, έχουν πλημμυρίσει ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία προς τον περιφερειακό δρόμο στα Τρίκαλα, εντός της Λάρισας, από τη δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει σπάσει αγωγός με αποτέλεσμα ο δρόμος να έχει γεμίσει νερά, το ποτάμι είναι από την απέναντι πλευρά, έχει μεν υπεχειλίσει ακόμη όμως δεν έχουν βγει τα νερά.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις