Breaking news

90xroni.jpeg
A

Στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel βρίσκονται οι πολίτες, για τρίτη μέρα, με τον απολογισμό των νεκρών να φτάνει τους τέσσερις, οι ζημιές από τις πλημμύρες να είναι ανυπολόγιστες και πολλούς συνανθρώπους μας να έχουν εγκλωβιστεί στα ίδια τους τα πλημμυρισμένα σπίτια, όπως η άτυχη 90χρονη από την Καρδίτσα.

Στον Παλαμά της Καρδίτσας, ο οποίος έχει μετατραπεί σε λίμνη, σύμφωνα με απόσπασμα του OPEN, μία 90χρονη ηλικιωμένη με κινητικά προβλήματα είναι εγκλωβισμένη μέσα στο σπίτι της και περιμένει πάνω στο τραπέζι για περισσότερες από 6 ώρες, καθώς το οίκημα έχει πλημμυρίσει με νερό.

Μιλώντας στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του OPEN, η εγγονή της άτυχης ηλικιωμένης ανέφερε: «Υπάρχουν πολίτες που είναι πάνω από έξι ώρες με το νερό πάνω από τη μέση τους. Η γιαγιά μου βρίσκεται πάνω από το τραπέζι, είναι ΑμεΑ, είναι χωρίς φάρμακα, χωρίς πόσιμο νερό, χωρίς καμία βοήθεια. Περιμένει πάνω από έξι ώρες πάνω στο τραπέζι».

Η κυρία Γεωργία κάνει έκκληση στον κρατικό μηχανισμό, που δεν έχει εμφανιστεί στην περιοχή, να βοηθήσει και τους υπόλοιπους κατοίκους του χωριού, καθώς όπως τόνισε η συγγενής της δεν είναι η μόνη περίπτωση.

«Είμαστε καταμεσής του ελλαδικού χώρου, δεν είμαστε σε νησί. Δεν μπορεί να έρθει ένα μέσο, μια βάρκα; Είμαστε στο έλεος του Θεού. Μιλάμε για λεπτά και για ώρες. Όταν ένας άνθρωπος είναι τόσες ώρες στο νερό σίγουρα θα πάθει υποθερμία. Παίζουμε με τα λεπτά και τις ώρες», είπε στο OPEN.

Μήνυμα του 112 για εκκένωση σε έξι χωριά της Καρδίτσας

Δραματική παραμένει η κατάσταση στα χωριά της Καρδίτσας από το καταστροφικό και αδυσώπητο πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, με νέες εκκενώσεις οικισμών και χωριών.

Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Πέμπτης εστάλη νέο 112 στις περιοχές Αγναντερό, Προάστιο, Πεδινό, Αγία Τριάδα, Κόρδα και Μαραθέα.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις