Breaking news

Εικόνες αποκάλυψης από την κακοκαιρία «Daniel»
A

Άκρως δραματική είναι η κατάσταση σε Πήλιο και Βόλο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τη χώρα από τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου. Η βροχή σφυροκοπούσε επί ώρες στο Βόλο με αποτέλεσμα η νεροποντή να έχει προκαλέσει μία πρωτοφανή κατάσταση στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Τα νερά πλημμυρίζουν δρόμους, καταστήματα και ισόγεια κατοικιών ενώ ασύλληπτη είναι η εικόνα που ακολουθεί από τον Βόλο κοντά σε πολυκατάστημα.

Κακοκαιρία Daniel - Βόλος: Εικόνες αποκάλυψης

Ο νομός της Μαγνησίας μετατράπηκε σε «υδάτινο κόσμο», το βουνό των Κενταύρων «βούλιαξε» από τους χειμάρρους και τις κατολισθήσεις, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, τρεις ακόμη αναζητούνται και οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες.

Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας σε ολόκληρο τον νομό Μαγνησίας, ενώ με νέα μηνύματα από το 112, απαγόρευση έχει επιβληθεί στον νομό Καρδίτσας και τα Φάρσαλα.

Βιβλική καταστροφή σε γηροκομείο του Βόλου

Χθες το απόγευμα, τα ορμητικά νερά οδήγησαν στην κατάρρευση πτέρυγας σε γηροκομείο του Βόλου, χωρίς να κινδυνεύσει κάποιο από τα 94 άτομα που φιλοξενούνται εκεί. Οι αρχές προχώρησαν σε εκκένωση του χώρου. 

Επιπλέον, με απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του προέδρου του ΕΚΑΒ, εκκενώθηκε το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων.

Προβλήματα προέκυψαν και στο νοσοκομείο του Βόλου, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων, τα νερά έφθασαν στο τμήμα με τις χημειοθεραπείες. «Φανταστείτε ένα νοσοκομείο γεμάτο κουβάδες, όπου στάζουν τα ταβάνια, πέφτουν ψευδοροφές και σοβάδες. Είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη», ανέφερε.

«Υδάτινος κόσμος» ο Βόλος και το Πήλιο
ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS

 

«Υδάτινος κόσμος» ο Βόλος και το Πήλιο
ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS

 

«Υδάτινος κόσμος» ο Βόλος και το Πήλιο
ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS

«Ποτάμια» οι δρόμοι – Απεγκλωβισμοί πολιτών με βάρκες

Σε «ποτάμια» έχουν μετατραπεί οι δρόμοι στο Βόλο, το Πήλιο και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, με πολλά αυτοκίνητα να ακινητοποιούνται ή να παρασύρονται από τα ορμητικά νερά, ενώ σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν σε υποδομές όπως γέφυρες, οι οποίες κατέρρευσαν

Δεκάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους στον Αγιο Ιωάννη Πηλίου, ενώ περίπου 300 τουρίστες παρέμειναν εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Η κακοκαιρία δημιούργησε μαζικά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αλλά και στην παροχή νερού, λόγω των εκτεταμένων ζημιών σε Βόλο, Πήλιο καθώς και στις Σποράδες, με το Πυροσβεστικό Σώμα να έχει λάβει σε σύνολο 1.196 κλήσεις, από χθες το πρωί μέχρι σήμερα στις 6 το πρωί.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μποφόρ και κεραυνοί

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η κακοκαιρία που ήδη προκαλεί ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα συνεχιστεί έως αύριο, προκαλώντας πολύ μεγάλα ύψη βροχής.

Για σήμερα Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και την Αττική κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.
  • κατά τόπους στη δυτική και νότια Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε γενική επιφυλακή.

Επιπλέον το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις