Breaking news

Κακοκαιρία «Daniel»
A

Το υπουργείο Εργασίας, έκανε κάλεσμα προς τους εργοδότες των επιχειρήσεων της Μαγνησίας, καθώς και των άλλων περιοχών, που πλήττονται ή πρόκειται να πληγούν από την εκδήλωση των φαινομένων της κακοκαιρίας, με την ονομασία «Daniel».

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα έκτακτα δελτία επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (www.emy.gr), για άμεση συμμόρφωση με τις οδηγίες και τις εντολές των αρμόδιων αρχών, ιδίως δε της Πολιτικής Προστασίας, απευθύνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Παράλληλα, καλούνται να μεριμνήσουν, σε κάθε περίπτωση, για την ασφαλή προσέλευση ή/και αποχώρηση των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για την προστασία των εργαζομένων.

Έπεσαν 8.000 κεραυνοί σε Βόλο και Λάρισα

«Πλήττεται η περιοχή του Βόλου. Έχει σταλεί μήνυμα του 112 για περιορισμό των μετακινήσεων. Σε Βόλο και Λάρισα τις τελευταίες ώρες έχουν καταγραφεί περισσότερες από 8.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις με ότι αυτό σημαίνει για όποιον διέρχεται από την περιοχή» δήλωσε ο Γιάννης Αρτοποιός, που σημείωσε ότι «η περιοχή του Βόλου και της Αγριάς βάλλεται πολύ», ενώ εκτός από την άντληση υδάτων από τα υπόγεια του νοσοκομείου του Βόλου, όπου επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής, «υπάρχουν γύρω στα 150 – 200 τ.μ. πλημμυρισμένοι χώροι με 30 – 40 εκατοστά νερό».

Οι κεραυνοί έπεφταν ασταμάτητα από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και συνεχίζονταν ως τις 9 το πρωί χωρίς διακοπή, όπως μεταδίδει το efsyn Μήνυμα του 112, με προειδοποίηση προς τους κατοίκους έφτασε σε Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα. 

Υπερχείλισε και ο ποταμός της Αγίας Τριάδας στον Όλυμπο

Προβλήματα στις συγκοινωνίες και τις μεταφορές

Εξαιτίας της κακοκαιρίας έχουν εγκλωβιστεί δεκάδες αυτοκίνητα στον Περιφερειακό, στο ύψος του Πανθεσσαλικού σταδίου, καθώς ο αυτοκινητόδρομος πλημμύρισε και η λεωφόρος Λαμπράκη είναι σχεδόν αδιάβατη. Επίσης, έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των λεωφορείων των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου.

Τα δρομολόγια στη σιδηροδρομική γραμμή Λάρισα-Βόλος-Λάρισα δεν πραγματοποιούνται, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις