Breaking news

Φωτιά στον Έβρο
A

Δέκατη τέταρτη ημέρα που μαίνεται η πυρκαγιά στον Έβρο και τώρα όλα τα βλέμματα είναι στο βορειοανατολικό μέτωπο αυτής, δηλαδή αριστερά και πάνω από το Σουφλί.

Οι φλόγες έχουν περάσει τον επαρχιακό δρόμο από τον οικισμό Γιαννούλη και αυτό προκαλεί μεγάλες ανησυχίες, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Αλεξία Καλαϊντζη.

Γίνονται συνεχώς αντιπυρικές ζώνες γύρω από το Σουφλί και το βράδυ οι κάτοικοι έλαβαν για μία ακόμη νύχτα την προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας να είναι σε επιφυλακή χωρίς ωστόσο να υπάρξει επόμενο μήνυμα για εκκένωση.

Συνολικά έχουν καεί περισσότερες από 800.000 στρέμματα και όλο το βράδυ συνεχίζουν να επιχειρούν οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις στο σημείο.

Μιλώντας χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος δήλωσε ότι η πυρκαγιά έχει πλησιάζει την πόλη, ωστόσο η αλλαγή των ανέμων από νότιους σε βόρειους -κόντρα στην πυρκαγιά- και η χαμηλή έντασή τους ενδέχεται να δώσει το περιθώριο στις πυροσβεστικές δυνάμεις να αναχαιτίσουν την πορεία της προς το Σουφλί.

Η καμένη έκταση στον Έβρο ξεπερνά σε μέγεθος τη Νέα Υόρκη!

Από την φωτιά που ξέσπασε πριν από 14ημέρες στον Έβρο έχει γίνει στάχτη έκταση που είναι μεγαλύτερη από όση καταλαμβάνει η πόλη της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής Copernicus που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω της πυρκαγιάς, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άνθρωποι, σύμφωνα με το Reuters.

Πρόκειται για την πιο φονική πυρκαγιά της Ευρώπης αυτό το καλοκαίρι, που μετέτρεψε εκτάσεις πλούσιας βλάστησης σε καμένη γη, καταστρέφοντας σπίτια και βιοποριστικές πηγές. Σε ανάρτηση στο Twitter (πλέον X) η υπηρεσία Copernicus ανέφερε ότι η πυρκαγιά στον Έβρο κατέστρεψε τουλάχιστον 808,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα, κάτι που σημαίνει ότι ξεπέρασε σε μέγεθος τη Νέα Υόρκη που καταλαμβάνει 778,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις