Breaking news

pyrkagia-fotia-pirosvestiki-pyrosvestiki.jpg
A

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Τσικράκι Φαρσάλων. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Τα ενεργά πύρινα μέτωπα

Έβρος: Λίγα μέτρα από τα σπίτια οι φλόγες στο χωριό Κοτρωνιά

Για 12η ημέρα μαίνεται η πυρκαγιά στον Έβρο, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και τις δυνάμεις του στρατού δίνουν «μάχη» με μεγάλη αναζωπύρωση στο χωριό Κοτρωνιά.

Οι φλόγες απέχουν λίγα μέτρα από τα πρώτα σπίτια του χωριού, το οποίο έχει εκκενωθεί προληπτικά από τους λίγους κατοίκους του χθες, Τρίτη το απόγευμα μετά το σχετικό μήνυμα του 112, σύμφωνα με πληροφορίες τη ΕΡΤ.

Η σοβαρή αναζωπύρωση στο χωριό Κοτρωνιά, από τη φωτιά στον Έβρο, σύμφωνα με την πυροσβεστική, επεκτάθηκε πολύ γρήγορα λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων. 

Για την κατάσβεση της φωτιάς συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες που κάνουν από την πλευρά τους ό,τι περνάει από το χέρι τους για να σωθεί η Κοτρωνιά. Η περιοχή είναι δύσβατη και το έργο της κατάσβεσης αρκετά δύσκολο. Να σημειωθεί πως η Κοτρωνιά έχει λίγα σπίτια και δεν έχει μόνιμους κατοίκους.

Λόγω της αναζωπύρωσης ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ να απομακρυνθούν προς Σουφλί λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Έβρο επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ νωρίς το πρωί ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού από αέρος 11 αεροπλάνα και 7 ελικόπτερα. Ανάμεσα στους πυροσβέστες που παλεύουν με τις φλόγες στον Έβρο είναι δυνάμεις από Κύπρο, Γερμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Γαλλία, Τσεχία, Ρουμανία, Σλοβακία, Αλβανία.

Φωτιά και στην Έδεσσα

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 30 Αυγούστου στην Έδεσσα. Η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Βαρόσι Έδεσσας. Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Συγκεκριμένα για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις