Breaking news

Νεκρός από θερμοπληξία, εν ώρα υπηρεσίας, εργαζόμενος του δήμου Καλλιθέας
A

Ύστερα από την ανακοίνωση για την αλλαγή των ταυτοτήτων, δεκάδες πολίτες πηγαίνουν καθημερινά στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου Κρήτης για την έκδοση, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές και πολλές ώρες αναμονής, οι οποίες με τη σειρά τους δημιούργησαν τα πρώτα λιποθυμικά επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost σήμερα, Δευτέρα 28 Αυγούστου, μία γυναίκα, την ώρα που περίμενε στην ουρά, έχασε τις αισθήσεις της και λιποθύμησε.

Η γυναίκα, αφού έλαβε τις πρώτες βοήθειες και συνήλθε πλήρως, αρνήθηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να ξαναπιάσει θέση στην ουρά για να βγάλει την ταυτότητά της.

Πρωτοφανείς καταστάσεις: Κοιμήθηκαν στα αυτοκίνητά τους για να προλάβουν

Καθημερινά μπορούν να εξυπηρετηθούν 50 περίπου πολίτες με αποτέλεσμα αρκετοί να πηγαίνουν από το βράδυ στο Μέγαρο και να κοιμούνται στο αμάξι για να ξυπνήσουν πρωί – πρωί και να πάρουν θέση.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει δύο συλλαλητήρια στην Κρήτη από ομάδες ανθρώπων που αντιδρούν έντονα στις νέες ταυτότητες. Η αρχή έγινε από το Ρέθυμνο ενώ στη συνέχεια οργανώθηκε και μία στο Ηράκλειο.

Οι πολίτες φώναζαν συνθήματα κατά των νέων ταυτοτήτων καθώς -όπως υποστηρίζουν- θα περιέχουν «τσιπάκια» ενώ δίνουν οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν για να βγάλουν τώρα ταυτότητα.

Προθεσμίες και πρόστιμα ετοιμάζει η κυβέρνηση

Όσο πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες ορισμένων ομάδων σε αστυνομικά τμήματα της χώρας, τόσο η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να «κάνει πίσω» στο ζήτημα των νέων ταυτοτήτων, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για ποινές και προθεσμίες.

Σύμφωνα με τις επικρατέστερες πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει διάφορα μέτρα για την καθολική επιβολή και χρήση των νέων ταυτοτήτων των νέων ταυτοτήτων από το 2026, όπως:

  • ταξίδια στο εξωτερικό
  • χρέωση χωρίς τη νέα ταυτότητα για συναλλαγές με το δημόσιο
  • άρση του μέτρου της 10ετούς ισχύος για τις παλιές ταυτότητες.

Η επιλογή του 2026 ως έτους – ορόσημο για τη μετάβαση από τις παλιές στις νέες ταυτότητες δεν είναι τυχαία και αυτό γιατί τον Απρίλιο εκείνης της χρονιάς, λήγει η προθεσμία που έχουν θέσει οι Ηνωμένες Πολιτείες για τις ταυτότητες που χρησιμοποιούμε σήμερα. Πιο αναλυτικά, σημειώνεται πως οι ΗΠΑ δεν τις θεωρούν αξιόπιστες, καθώς τονίζουν πως είναι εύκολο να πλαστογραφηθούν.

Επιπλέον, τον Αύγουστο του 2026 λήγει και η αντίστοιχη ημερομηνία που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για αντίστοιχους λόγους. Αυτό σημαίνει πως, αντίθετα με αυτό που γίνεται σήμερα, κανείς δε θα μπορεί να ταξιδέψει εντός ΕΕ με παλιά ταυτότητα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις