Breaking news

pyrkagia-fotia-pyrosvestiki-pirkagia-pirosvestiki-3.jpg
A

Με ποινική δίωξη για το αδίκημα του εμπρησμού από πρόθεση είναι αντιμέτωπος ο 45χονος που συνελήφθη χθες, Τετάρτη  ως ύποπτος για εμπρησμούς στον Αυλώνα, ενώ η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε ήδη προθεσμία για την απολογία του για την ερχόμενη Τρίτη. Μέχρι την απολογία του ο 45χρονος θα παραμείνει κρατούμενος.

Από την πλευρά του ο 45χρονος αρνείται την κατηγορία του εμπρησμού, με τον δικηγόρο του, κ. Κωνσταντίνο Γώγο να κάνει λόγο ότι έχει  ψυχιατρικό πρόβλημα, ενώ εδώ και χρόνια δεν έχει την δικηγορική ιδιότητα και ασχολείται με αγροτικές εργασίες.

Η δήλωση του κ. Γώγου είναι η εξής: «Ο εντολέας μου από την πρώτη στιγμή αρνείται την κατηγορία. Έχει σοβαρό πρόβλημα ψυχιατρικής φύσης και χρήζει άμεσης θεραπείας. Είναι δραματικό να παρουσιάζεται μία ψευδή εικόνα για την προσωπική και επαγγελματική του κατάσταση. Δεν έχει τη δικηγορική ιδιότητα εδώ και δεκαετία και δεν έχει απασχολήσει ποτέ την δικαιοσύνη. Είναι ένας φιλήσυχος επαγγελματίας που ασχολείται με αγροτικές εργασίες. Δε θα αποτελέσει ο εντολέας μου το εξιλαστήριο θύμα για να καλυφθεί διά της συλλήψεώς του η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού για δασοπυρόσβεση».

Προσαγωγές για εμπρησμό σε  Κεφαλονιά, Χαλκίδα, Κάρυστο και Ψαχνά Ευβοίας

Την ίδια ώρα, οι αρχές έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές για εμπρησμό σε Κεφαλονιά, Χαλκίδα, Κάρυστο και Ψαχνά Ευβοίας.

Στην Κεφαλονιά, αφέθηκε ελεύθερος, κατόπιν διαφωνίας εισαγγελέα και ανακριτή, ο εποχικός πυροσβέστης που είχε προσαχθεί.

Ακόμα, προσήχθη για εμπρησμό στα Ψαχνά Ευβοίας ένας 18χρονος. Όπως αναφέρουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο 18χρονος φέρεται να καταγράφει από κάμερες την ώρα που έβαζε φωτιά σε έναν θάμνο.

Οι αστυνομικοί φαίνεται να συνέλαβαν και τη μητέρα του 18χρονου, η οποία κατήγγειλε τον γιο της.

Ακόμη, οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσεις σε τρεις ακόμη προσαγωγές στην Κάρυστο, με έναν εξ αυτών να έχει ομολογήσει ότι ευθύνεται για τέσσερις φωτιές.

Πάντως, ο συλληφθείς για εμπρησμούς στον δοκό Χαλκίδας έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. Οι αρχές εστιάζουν στην προσαγωγή υπόπτων για εμπρησμούς.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις