Breaking news

INTIME NEWS
A

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες από τον δήμο Αχαρνών, για τον έλεγχο και την απογραφή των πυρόπληκτων κτιρίων και κατοικιών της περιοχής.

Οι πυρόπληκτοι, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, που αφορά τις αποζημιώσεις των πληγέντων από φυσικές καταστροφές και πυρκαγιές, αναμένεται να λάβουν εφάπαξ οικονομική ενίσχυση και για τις δευτερεύουσες κατοικίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τροποποιητική απόφαση, προβλέπεται η καταβολή των εξής αποζημιώσεων:

  • Οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό για την κύρια κατοικία του εφόσον έχει πληγεί, για την κάλυψη των πρώτων αναγκών. Το ποσό προσαυξάνεται για τις πολύτεκνες οικογένειες και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
  • Οικονομική ενίσχυση ποσού έως 6.000 ευρώ ανά νοικοκυριό, για την επισκευή ή την αντικατάσταση της οικοσκευής της κύριας κατοικίας. Η ενίσχυση αυτή μειώνεται κατά 50% σε περίπτωση που αφορά αποζημίωση για τη δευτερεύουσα κατοικία.
  • Οικονομική ενίσχυση ύψους 4.500 ευρώ σε άτομα που υπέστησαν αναπηρία (67%) από τραυματισμό λόγω της φυσικής καταστροφής. Επίσης προβλέπεται ότι στην περίπτωση που έχουν πραγματοποιηθεί αυτοψίες από τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του υπουργείου, να μη γίνονται επιπλέον αυτοψίες από τις επιτροπές των δήμων για την ένταξη των οικογενειών στο πρόγραμμα ενίσχυσης. Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο εκτιμά πως θα συντομευτεί ο χρόνος για την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες.
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις