Breaking news

INTIME NEWS
A

Μαίνονται ανεξέλεγκτες οι φωτιές σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Βοιωτία, Καβάλα, Μακρακώμη και Αττική, ενώ οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής.

Στο πύρινο μέτωπο της Φυλής, καίγονται σπίτια και καταστήματα, ενώ οι αρχές εκκενώνουν τις οικίες. Η κατάσταση είναι αποπνικτική, ενώ οι πυκνοί καπνοί στην περιοχή είναι τεράστιοι και φτάνουν μέχρι την Αττική οδό. Δραματική είναι η έκκληση του δημάρχου Φυλής, Χρήστου Παππού, που ζητά «επειγόντως εναέρια μέσα». 

Λίγο πριν της 4 το μεσημέρι το πύρινο μέτωπο μεγάλωσε, ενώ νέο μήνυμα έστειλε το 112 για εκκένωση στην περιοχή Πανόραμα. Στις 16:09 εστάλη και νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Άνω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα.

Πολλά σπίτια στη Χασιά έχουν υποστεί ζημιές από τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή, ενώ άλλα παραδόθηκαν στις φλόγες. Η φωτιά στην περιοχή ξέσπασε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι, ενώ ήταν σε εξέλιξη η φωτιά στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με το MEGA, η φωτιά έχει καταστρέψει εκτός από σπίτια και πολλές επιχειρήσεις. Πάνω από την περιοχή επιχειρούσαν μεταξύ άλλων και ένα Ericsson, το οποίο πετούσε σε χαμηλό ύψος πάνω από σπίτια και αυλές όπου πραγματοποιούσε ρίψεις.

Η Τροχαία έχει θέσει σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:

  • Στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγιά Κανάλα
  • Από τη συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασυβούλου
  • Από τη συμβολή της λεωφόρου Φυλής και Θρασυβούλου
  • Από τη συμβολή της λεωφόρου Φυλής και περιφερειακής Αγ. Κυπριανού
  • Από την πλατεία Φυλής
  • Από την Toyota (λόφος Κύριλλου)
  • Από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι»
  • Στη συμβολή της λεωφόρου Φυλής και Σκαλκώτα.

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη 

Δραματική είναι η κατάσταση με τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, όπου εκκενώνονται οι περιοχές Μάκρη, Δικέλλα, Αγία Παρασκευή και Μεσημβρία Αλεξανδρούπολης.

Οι κάτοικοι των παραπάνω οικισμών ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 ώστε να απομακρυνθούν από την περιοχή τους και να κατευθυνθούν προς Αλεξανδρούπολη. Ειδικότερα, το μήνυμα του 112 αναφέρει: Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Μάκρη, Δικέλλα, Αγία Παρασκευή και Μεσημβρία απομακρυνθείτε προς Αλεξανδρούπολη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

Στον απεγκλωβισμό 40 ατόμων, λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή Αγία Παρασκευής και Δίκελλων Αλεξανδρούπολης, προχώρησαν δύο πλωτά του Λιμενικού και τέσσερα ιδιωτικά σκάφη. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα όλα τα άτομα μεταφέρονται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο δάσος της Δαδιάς εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι μετανάστες, οι οποίοι επιχειρούσαν να μπουν στη χώρα από τα σύνορα του Έβρου αλλά βρήκαν τραγικό θάνατο λόγω της φωτιάς.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, οι σοροί που εντοπίστηκαν είναι τουλάχιστον 18 και πιθανολογείται ότι πρόκειται για μετανάστες που είχαν εισέλθει στη χώρα.

Φωτιά και στη Βοιωτία

Επί ποδός η Πυροσβεστική για μία ακόμη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή της Υλίκης στην Βοιωτία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο σημείο της πυρκαγιάς σπεύδουν 14 πυροσβέστες καθώς επίσης και 1 αεροσκάφος.

Φωτιά στην Κομοτηνή

Μήνυμα 112 στην Κομοτηνή στους κατοίκους σε Γρατινή, Στυλάριο, Σιδηράδες και Ομηρικό να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Οι πυρκαγιές ξέσπασαν χθες το μεσημέρι σε δύο μέτωπα, σε δασικές εκτάσεις στην Άνω Δροσίνη και βόρεια του Μίσχου. Μεγάλη είναι η αναζωπύρωση βόρεια της Γρατινής, πλησιάζουν ξανά τα χωριά οι φλόγες.

Οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά τον οικισμό της Γρατινής. Σύμφωνα με πληροφορίες, 5 λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ν. Ροδόπης, βρίσκονται στο χώρο του γηπέδου, σε περίπτωση εκκένωσης.

Εξήντα υλοτόμοι διαμορφώνουν αντιπυρικές ζώνες στους πρόποδες του Παπικίου με μέριμνα ΠΕ Ροδόπης και Δασαρχείου σε μια προσπάθεια  να σταματήσουν την εξάπλωση της φωτιάς.

Αποκαρδιωτική η εικόνα σε Σώστη και Πολύανθο, όπου αρκετά σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες. Σημειώνεται ότι επιχειρούν 30 πυροσβέστες και 12 άτομα σε πεζοπόρα, με 15 πυροσβεστικά οχήματα, χωρισμένα στα δύο μέτωπα της Ροδόπης, ενώ δεν υπάρχουν πτητικά μέσα για ρίψεις νερού από αέρος. Όπως πληροφορεί το xronos.gr, υπήρχε ένα  Canadair που έκανε ρίψεις στο Παπίκιο Όρος από τις 06:00 π.μ. το οποίο ωστόσο αποχώρησε στις 09:00 π.μ.

Φωτιά στην Εύβοια

 Πολύ δύσκολη η κατάσταση και στα Ψαχνά, στην Εύβοια. Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που ξεκίνησε από τα Ψαχνά και βρίσκεται τώρα πάνω από τη Νέα Αρτάκη και τον Βατώνα της Εύβοιας. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε και μία μίνι συνάντηση του συντονιστικού για να εκτιμήσει την κατάσταση.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έχουν καεί περισσότερα από 6.500 στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή ενώ τις τελευταίες ώρες παρατηρείται ύφεση στους ισχυρούς ανέμους που δίνει τη δυνατότητα σε επίγειες δυνάμεις, αλλά και εναέρια μέσα, για να δράσουν στην περιοχή και να περιορίσουν τις φλόγες.

Η φωτιά κινείται σε ένα μέτωπο και αυτή την ώρα δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ενώ η προσπάθεια για να περιοριστεί και αυτό το μέτωπο συνεχίζεται ακατάπαυστα.

Φωτιά στην Καβάλα

Μαίνεται η φωτιά στην Καβάλα με το 112 να στέλνει μήνυμα στους κατοίκους του Αγίου Κοσμά να απομακρυνθούν προς Κεχρόκαμπο και Μακρυχώρι.

Φωτιά στον Ασπρόπυργο

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στον Ασπρόπυργο με την φωτιά να καίει ανεξέλεγκτη κάνοντας τα πάντα στάχτη στο περασμά της. 

Η κατατάσταση στον Ασπρόπυργο παραμένει δύσκολη με την φωτιά να συνεχίζει τον καταστροφικό της έργο και οι δυνάμεις πυρόσβεσης καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Η φωτιά μάλιστα βρέθηκε κοντά στην 112 Πτέρυγα Μάχης, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν τιτάνια μάχη στο σημείο για να περιορίσουν τις φλόγες.  Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσκολεύουν και οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Από την πύρινη λαίλαπα έχουν καεί τέσσερα εργοστάσια και πέντε αποθήκες, καθώς οι φλόγες βρίσκονται μέσα στην βιομηχανική περιοχή του Ασπροπύργου. Στην περιοχή συμφωνα με την ΕΡΤ ακούγονται εκρήξεις, ενώ εργαζόμενοι στη βιομηχανική ζώνη είπαν ότι σκάνε με εκκωφαντικό θόρυβο λαμαρίνες και άλλα εύφλεκτα υλικά.

Φωτιά στη Μακρακώμη 

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται η τοπική κοινότητα της Βίτωλης από την ανεξέλεγκτη φωτιά που μαίνεται από τη μια περίπου το μεσημέρι στην περιοχή της Μακρακώμης και κινείται απειλητικά προς Βίτωλη και Τσούκα.

Σε δηλώσεις του στο lamianow.gr ο Φώτης Κόρδας πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, είπε: «Αν δεν έρθουν αεροπλάνα να κάνουν ρίψεις έχω την αίσθηση ότι η φωτιά θα φτάσει πολύ γρήγορα στο χωριό μας. Οι δεξαμενές του χωριού είναι γεμάτες έχουμε κάνει πρόβλεψη, ευτυχώς, ας ελπίσουμε να μας βοηθήσει και η τύχη. Αν χρειαστεί θα γίνει ακόμη και εκκένωση είμαστε σε επικοινωνία με την αστυνομία αλλά και την πυροσβεστική. Η φωτιά είναι 200-300 μέτρα από το σπίτια. Έχουμε ενημερώσει τους κατοίκους να είναι σε επιφυλακή».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις