Breaking news

INTIME NEWS
A

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Φύλη, όπου στις φλόγες έχουν παραδοθεί σπίτια, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Φυλής, κ. Αργύρη Αργυρόπουλο.

Ο κ. Αργυρόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι: «το θερμικό φορτίο είναι πολύ μεγάλο και η κατάσταση είναι αποπνικτική ενώ όπως τόνισε καίγονται σπίτια στην περιοχή. Οι πυκνοί στην περιοχή είναι τεράστιοι και φτάνουν μέχρι την Αττική οδό». 

«Η φωτιά έχει διασπαστεί σε δύο μέτωπα. Το ένα κινείται ανατολικά και το άλλο νότια, στις παρυφές του χωριού» ζητώντας να σταλεί βοήθεια γιατί καίγονται σπίτια», είπε.

Ο δήμος έχει οργανώσει ομάδα για την παροχή βοήθειας στην αίθουσα του δημαρχείου και στο κλειστό γυμναστήριο, ενώ ζήτησε περισσότερα εναέρια μέσα, καθώς η φωτιά δεν είναι προσβάσιμη από το έδαφος. 

Οι 50 μοναχές που είχαν εγκλωβιστεί στη μονή είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ που έφτασαν στο μοναστήρι, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, στάλθηκε μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Φυλής προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή τους και να κατευθυνθούν προς Άνω  Λιόσια λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. 

Έκλεισε η Αττική Οδός

Έκλεισε η Αττική Οδός, από την είσοδο Ελευσίνας έως τον κόμβο Περιφ. Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας λόγω της φωτιάς.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αττικής Οδού, ο δρόμος έχει κλείσει από την είσοδο της Ελευσίνας έως τον κόμβο της Περιφερειακής Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Μάλιστα έστειλε σχετικό μήνυμα και το 112. Την ίδια ώρα η φωτιά στον Ασπρόπυργο συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.


 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις