Breaking news

Φωτιές και πυρκαγιές
A

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε κατοίκους τεσσάρων περιοχών για εκκένωση, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται από σήμερα, Σάββατο τα ξημερώματα στην Αλεξανδρούπολη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές σε Θεσσαλονίκη και Ιεράπετρα

Ειδικότερα, στο μήνυμα γράφεται ότι: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Λουτρός, Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό, απομακρυνθείτε προς Αλεξανδρούπολη». 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα στάλθηκε μήνυμα σε κατοίκους τριών περιοχών για εκκένωση, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται από σήμερα, Σάββατο τα ξημερώματα στην Αλεξανδρούπολη. Ειδικότερα, στο μήνυμα γράφεται ότι: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Νίψα, Αετοχώρι & Πεύκα απομακρυνθείτε προς Αλεξανδρούπολη». 

Η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 5 το πρωί καίει αγροτοδασική έκταση την ώρα που οι άνεμοι στην περιοχή είναι ισχυροί. Σύμφωνα με το evros-news.gr, έκλεισε η Εγνατία Οδός και στα δύο ρεύματα έως τον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ Αλεξανδρούπολης,  λόγω των πυκνών καπνών.

Φωτιά στη Θεσσαλονίκη 

Στο μεταξύ, ενισχύονται οι δυνάμεις κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, σε χορτολιβαδική έκταση, στον Λαχανά της Θεσσαλονίκης.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν αυτήν την ώρα 20 πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με οκτώ υδροφόρα οχήματα. Από αέρος συνδράμουν με ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα. Στο πύρινο μέτωπο έχουν σπεύσει εθελοντές καθώς και υδροφόρα οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι φλόγες δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές, η επιχείρηση κατάσβεσης είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr.

Φωτιά στην Ιεράπετρα

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται μια αρκετά επικίνδυνη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην κοινότητα Ανατολής στην Ιεράπετρα, σε περιοχή ανάμεσα στο Στόμιο και τους Καλογέρους.

Η πυρκαγιά έχει επεκταθεί, και έχει αρχίσει να καίει θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις ενώ στο σημείο βρίσκονται και τα 7 οχήματα της ΠΥ Ιεράπετρας και έχουν κληθεί δυνάμεις από όλο το Λασίθι και το Ηράκλειο.

Η πυρκαγιά καίει μέσα στο ρέμα της Αγίας Μαρίνας. Πριν τις 5 το απόγευμα η πυρκαγιά είχε περιοριστεί ενώ στο σημείο βρέθηκαν και δύο ελικόπτερα για ρίψεις νερού, με το ένα να μεταφέρει και πυροσβέστες.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις