Breaking news

Εμβόλιο κορονοϊού
A

Σήμερα, Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας έκτακτη ενημέρωση, αναφορικά με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το χρόνο χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου έναντι της νόσου COVID-19.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η επιτροπή θα εισηγηθεί τη χορήγηση της τρίτης δόσης σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών, με επικρατέστερο σενάριο αυτή την στιγμή να είναι η χορήγηση της τρίτης δόσης στους 4 μήνες.

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης ανέφερε σε συνέντευξή του ότι, «η εθνική επιτροπή εμβολιασμών υπό την κυρία Θεοδωρίδου που έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά όλο αυτό το διάστημα, λαμβάνει υπόψη τα επιστημονικά δεδομένα και όντως φαίνεται από τις συζητήσεις που γίνονται, ότι ίσως το 4μηνο είναι ο πρόσφορος χρόνος. Θεωρώ ότι ακόμα και σήμερα θα συνέλθει η επιτροπή πάλι, που το εξετάζει ήδη, επομένως θα έχουμε και ως προς αυτό μια εξέλιξη».

Γεωργιάδης για πρόστιμο: Έχουν εξαντληθεί τα μέσα για να πειστούν οι πολίτες

Aν συνεχίσει να πηγαίνει έτσι ο ορισμός των ραντεβού, σε δέκα ημέρες θα έχουμε φτάσει στον στόχο μας, που ήταν να έχουν εμβολιαστούν έστω οι μισοί από όσους δεν ήταν εμβολιασμένοι», δηλώνει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους πολίτες άνω των 60.

«Φαίνεται ότι το μέτρο πάει καλά, έχουμε δεκάδες χιλιάδες νέα ραντεβού για εμβολιασμό μέσα σε λίγες ημέρες. Αν συνεχίσει να πηγαίνει έτσι ο ορισμός των ραντεβού, σε δέκα ημέρες θα έχουμε φτάσει στον στόχο μας, που ήταν να έχουν εμβολιαστούν έστω οι μισοί από όσους δεν ήταν εμβολιασμένοι», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις και την κριτική για το πρόστιμο των 100 ευρώ ανά μήνα, καθώς και εάν θα έπρεπε να υπάρξει άλλος τρόπος για να πειστούν οι πολίτες, ο υπουργός απάντησε: «Ας εμβολιαστούν κι ας εμβολιαστούν και για αυτόν τον λόγο. Μετά από ενάμιση χρόνο που έχει μαλλιάσει η γλώσσα όλων μας για να εξηγούμε τα οφέλη του εμβολιασμού, δεν μπορεί να λέμε πως δεν έχουν εξαντληθεί τα μέσα για να πειστούν οι πολίτες».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις