Breaking news

Οι μάχες στα πύρινα μέτωπα - Live οι εστίες της φωτιάς
A

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Χίο, στην διασταύρωση των περιοχών Κατάβασης με Διευχά, το βράδυ της Κυριακής 30 Ιουλίου, καίγοντας πευκόδασος σε δύσβατο σημείο.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν, ενώ δεν απειλείται άμεσα προς ώρας κάποιος οικισμός, ωστόσο προληπτικά σήμερα λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των χωριών Διευχά και Κατάβαση να απομακρυνθούν από τους οικισμούς τους και να κινηθούν προς Βολισσό.

Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς έχουν μπει και τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Συνολικά επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (συμπεριλαμβανομένων 10 πυροσβεστών που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και 27 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα), 18 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Από τροχαίο το ξέσπασμα της φωτιάς

Ένα τροχαίο ατύχημα στον κόμβο του χωριού Κατάβαση της Βόρειας Χίου φέρεται να αποτέλεσε την αφορμή της εκδήλωσης της μεγάλης φωτιάς.

Σύμφωνα με το politichios, η φωτιά εξαπλώθηκε - εξαιτίας των ισχυρών ανέμων - σε παρακείμενη δασική έκταση, με αποτέλεσμα να λάβει άμεσα διαστάσεις. Πιο αναλυτικά λόγω των βορειοδυτικών ανέμων, η πυρκαγιά επεκτάθηκε άμεσα στη δασική έκταση με κατεύθυνση προς την περιοχή Αψιλές, η οποία και πάλι είχε καεί σε μεγάλη πυρκαγιά το 2011, με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να δίνουν αγώνα προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πύρινο μέτωπο.

Η πυρκαγιά εξαιτίας του ανάγλυφου του εδάφους και των ριπών του ανέμου, μετά τα μεσάνυχτα διασπάστηκε σε πολλά μέτωπα με σύσσωμες τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν άνιση μάχη με τον χρόνο, προκειμένου η πυρκαγιά να μην πλησιάσει τον μεγάλο πνεύμονα πρασίνου στην περιοχή «Γιαννάκι» του Πιτυούς.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη και από την εισαγγελία πρωτοδικών Χίου δόθηκε εντολή για σχηματισμό δύο δικογραφιών.

  • Μια δικογραφία από το ΑΤ Καρδαμύλων για το τροχαίο ατύχημα
  • Μια δικογραφία από ΠΥ Χίου για εμπρησμό από αμέλεια με κατηγορούμενο τον οδηγό του οχήματος. Δόθηκε εντολή να συλληφθεί και να κρατηθεί, ώστε να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του.

 

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις