Breaking news

INTIME NEWS
A

Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες στο Βελεστίνο, όσον αφορά την Ρόδο, την Κέρκυρα και την Εύβοια, συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις, ενώ φωτιά ξέσπασε σήμερα και σε δύο περιοχές της Μαγνησίας, αλλά και στο Δομοκό Φθιώτιδας.

Ειδικότερα, σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα σε τρεις εκ διαμέτρου αντίθετες περιοχές της Μαγνησίας ξέσπασαν ταυτόχρονα φωτιές, υπό συνθήκες καύσωνα, ενώ φυσούν άνεμοι μεγάλης έντασης. 

Στις 2 και 30 το μεσημέρι, ξέσπασε φωτιά στην περιοχή του Βελεστίνου και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας του λίβα που πνέει στην περιοχή. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεσή της τόσο από τον Βόλο, όσο και από τις Βιομηχανικές Περιοχές. Η φωτιά κατακαίει χορτολιβαδικές εκτάσεις στον δρόμο προς το Αερινό. Στη φωτιά του Βελεστίνου σπεύδουν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στις 3 και 20 το μεσημέρι, εκδόθηκε ενημερωτικό 112, που ενημέρωνε τους κατοίκους σε Βελεστίνο, Άγιο Γεώργιο Φερών και Σέσκλο να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών, καθώς η φωτιά κινείται με ταχύτητα και έχει πλησιάσει τους οικισμούς. Μάλιστα, πριν από λίγο υπήρξε η πληροφορία ότι σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες στην περιοχή Άγιος Γεώργιος.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις δύο ελικόπτερα.

Στο μεταξύ φωτιά έχει ξεσπάσει και στην περιοχή Κρόκιο του δήμου Αλμυρού από τις 3 το μεσημέρι, όπου επίσης καίγονται χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Η τρίτη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12 και 30 το μεσημέρι, στην περιοχή Πάλτση του Νοτίου Πηλίου, όπου έσπευσαν αμέσως ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 10 οχήματα, πολλοί εθελοντές, όπως και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά έπειτα από επίπονες προσπάθειες πριν πάρει διαστάσεις.

Φωτιά στη Ρόδο

Ειδικότερα, σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από την περασμένη Τρίτη, ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι εστίες είναι διάσπαρτες, ενώ η προσοχή αυτή τη στιγμή έχει επικεντρωθεί στην περιοχή Βατί, για το οποίο τις προηγούμενες μέρες είχε δοθεί εντολή εκκένωσης.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 266 πυροσβέστες, 55 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρο, ενώ από αέρος συνδράμουν τρία αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Σημειώνεται ότι όλο το νησί της Ρόδου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Εκτός της Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου, που πλήττεται από την καταστροφική πυρκαγιά, αποφασίστηκε να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι Δημοτικές Ενότητες Ρόδου, Καλλιθέας, Ιαλυσού, Πεταλούδων, Αφάντου και Αρχαγγέλου. Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές σε περιούσιες, εγκαταστάσεις και φυσικό περιβάλλον.

Φωτιά στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα, σε εξέλιξη είναι η φωτιά που καίει στο βόρειο τμήμα του νησιού, στην περιοχή προς Λούτσες. Στο νησί ήταν εφιαλτική η νύχτα, ενώ στις Λούτσες η φωτιά άφησε στάχτη και αποκαϊδια. Η κατάσταση είναι σήμερα καλύτερη, υπάρχουν αναζωπυρώσεις, τις οποίες όμως αντιμετωπίζουν οι εναέριες δυνάμεις. Βοηθάει ο καιρός, καθώς έχουν πέσει οι άνεμοι, οι φλόγες όμως έχουν αφήσει ολοκληρωτική καταστροφή. Η προσπάθεια γίνεται τώρα στις διάσπαρτες εστίες από τις αναζωπυρώσεις, που ξεπηδούν από διάφορα σημεία, για να μην επεκταθεί περισσότερο.

Στο νησί του Ιονίου, δύο είναι τα ενεργά μέτωπα, σε δύσβατες περιοχές, όπου δίνουν μάχη με τις φλόγες πυροσβέστες και εθελοντές. Παράλληλα από το πρωί επιχειρούν και εναέρια μέσα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πυρκαγιά, καθώς υπάρχει ο φόβος μεγάλης αναζωπύρωσης με την αλλαγή του καιρού το απόγευμα.

Μετά τις δύσκολες ώρες που έζησαν οι κάτοικοι στις Λούτσες, το Σύκι και την Ημερολιά, σήμερα επιστρέφουν στα σπίτια τους όλοι ηλικιωμένοι οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί. Η δημοτική αρχή Βόρειας Κέρκυρας κατηγορηματικά επισημαίνει πως η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό.

Φωτιά στην Εύβοια

Στην Εύβοια, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βίταλα, στην Κύμη Ευβοίας.

Σε ό,τι αφορά στην Κάρυστο, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες και στην περιοχή επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 36 οχήματα. Μέχρι στιγμής δεν απειλείται κάποιος οικισμός.

Φωτιά στη Φθιώτιδα

Στο Δομοκό Φθιώτιδας η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή νέο Μοναστήρι.Για την κατάσβεση επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 7 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για το Νέο Μοναστήρι, που είναι ο πλησιέστερος οικισμός.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις