Breaking news

Xeiristεσ καναντερ
A

Τραγική είναι η κατάληξη για την τύχη των δύο χειριστών που επέβαιναν στο καναντέρ που έπεσε στην Κάρυστο, την στιγμή που πραγματοποιούσε ρίψεις σε δύσβατο σημείο στο χωριό Πλατανιστός, όπου μαίνεται ακόμα η φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και οι δύο επιβαίνοντες, τόσο ο κυβερνήτης, όσο και ο συγκυβερνήτης του καναντέρ έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση. 

Πρόκειται για τον κυβερνήτη και Σμηναγό (Ι) Χρήστο Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγό (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

Η τελευταία ανακοίνωση του ΓΕΑ

Συγκεκριμένα, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών».

Βίντεο ντοκουμέντο από την πτώση

Στο συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο της μοιραίας πτώσης του CL215 Canadair, φαίνεται ότι το δεξί φτερό του αεροσκάφους χτυπά σε κάποιο δένδρο και χάνει τον ένα από τους δύο πλωτήρες του μετά την πολύ χαμηλή ρήξη νερού που έκανε στη φωτιά το πλήρωμα του συγκεκριμένου αεροσκάφους. 

Πλάνα μετά την πτώση

Συγκλονίζουν επίσης τα πλάνα μετά την πτώση του αεροσκάφους, όπου πυροσβεστικό ελικόπτερο περνάει και ρίχνει νερό, προκειμένου να σβήσει η φωτιά που ξέσπασε μετά την πτώση:

Η πρώτη ανακοίνωση του ΓΕΑ

Νωρίτερα το Γραφείο Τύπου του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις