Breaking news

INTIME NEWS
A

Kλείνει ξανά η εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι την Κόρινθο καθώς και η νέα Εθνική Οδός λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου, και από τα δύο ρεύματα από τους Αγίους Θεόδωρους μέχρι την Επίδαυρο, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, στο Λουτράκι.

Νωρίτερα, σήμερα, Τρίτη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για χρονικό διάστημα 6 μηνών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες και να διαχειριστούν οι ζημιές και τα προβλήματα που προκάλεσε η φωτιά.

Η κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, ήτοι έως και 17 Ιανουαρίου 2024.

Παράλληλα, προς τα διυλιστήρια κινείται η φωτιά που ξέσπασε χθες, Δευτέρα, στο Λουτράκι, όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Χαρίλαος Βυτινιώτης.

Ειδικότερα, ο κ. Βυτινιώτης είπε ότι: «η φωτιά έφυγε από τους οικισμούς Γαλήνης και Παράδεισου και κατευθύνεται προς τις ακτές του Σαρωνικού», ενώ συμπλήρωσε πως: «μεσολαβούν οι παράδρομοι, η εθνική οδός, ο προαστιακός, η παλιά εθνική οδός και μετά είναι οι οικισμοί, που αν κατέβει εκεί θα είναι δύσκολα τα πράγματα».

«Τα ελικόπτερα κάνουν άθλο ποτίζοντας την περιοχή με νερό. Ευτυχώς, είναι κοντά ο Σαρωνικός και διευκολύνεται κάπως το έργο τους», σημείωσε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας.

«Οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Τη λύση θα δώσουν τα εναέρια. Είναι 4 ελικόπτερα, υπάρχει πυκνή κυκλοφορία εναέριων μέσων, δεν υπάρχει “χώρος” για περισσότερα, γιατί η απόσταση είναι μικρή, περίπου 500-600 μέτρα», είπε ο κ. Βυτινιώτης.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις